tisdag 24 mars 2015

När man tillåter sig att ha en riktig inspirationsdag

Idag är det strejk här hemma
Ja, det är min kropp som protesterar vilt och eftersom jag lärt mig att lyssna på den så passar jag på att ta en riktigt inspirationsdag.

Du vet när man tillåter sig att gona ner sig på sin favoritplats med en stor kopp kaffe och något mumsigt att tugga på och sen låter alla tankar och idéer som fladdrar runt där inne komma ner på papper så allt det där surrandet blir mer överskådligt och hanterbart.
Känner du igen det?

Jag måste ta en sådan stund lite då och då annars skulle de svämma över där inne med alla funderingar och idéer som ständigt poppar upp i skallen och just nu är det ovanligt mycket.Så här hittar du mig idag, framför brasan (fryslorten behöver det...) med jordgubbsgodis, hett kaffe, anteckningsblock och en hel drös av olika magasin att inspireras av.


Förhoppningsvis kan jag skapa lite ordning och reda bland kaoset där inne.
Inte det lättaste kan jag säga, men målet är att kunna se vad som egentligen är viktigast att ta tag i, vilka av alla idéer ska jag låta växa till sig och vilka tankar kan jag radera helt eftersom de tar mer energi än de ger.

Inget jag fixar över en kafferast precis, men jag jämför det med en vårstädning, man behöver rensa bland allt mög man samlar på sig, ge utrymme för lite nytt och framför allt ta vara på det man har, man kanske har ett guldkorn mitt framför näsan utan att man ser det.


Så jag hoppas såklart på att jag ska hitta den där bästa idén ever bland alla mina funderingar och hoppa jämfota av iver när Mr C kommer hem ikväll och vråla -Att nu jädra i min lilla låda, nu kör vi....


Carpe diem vänner!

Kramisar
T

13 kommentarer :

 1. Åh så vackra bilder! jaa du har sådan kreativitet inne i din hjärna och det bästa vore om det fick komma ut med buller och bång, så vi som hänger hos dig säger vad var det vi sa, hon kommer gå långt..
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Sötnos där <3 Jag har en liten svacka nu så jag behöver verkligen sätta mig ner med... Inte "bara" görat... Men här är lite upp-och-ner och jag vet inte vart jag ska börja.
  Hade mitt sista samtal idag så jag känner mig lite dränerad på något vis.. Vi fick boka in ett telefonmöte och ett samtal så hon har koll... Ovissheten gör mig så stressad just nu. Meningen är ju att jag ska börja på 25% nästa vecka men jag vet ingenting än..
  Nähä, nu ska jag ta en glass dör et är internationell glassdagen idag minsann :)
  Kraaaam Anna

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder! Jag har också massor av idéer och tänker att jag också måste "sortera" dem och anteckna, men gör det aldrig.. får nog skaffa mig en snygg anteckningsbok, jag med!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig. . .

  Vackra bilder :-)

  Kram N

  SvaraRadera
 5. Min make anser mig ha lite släng av ADHD, för att min hjärna aldrig kopplar av... fniss!
  Ligger kanske något i det... Jordgubbar doppade i choklad åt jag i söndags. Knäppte en himla massa fina foton.... utan minneskort! Gaaahhh.... huvudet var kanske på annat håll, som sagt! Just nu sitter jag förväntansfull inför ett möte hemma hos mig ikväll ! Håll tummarna för att det går bra... Stora kramen från Kate

  SvaraRadera
 6. Låter härligt med en inspirationsdag ;)....här fixas det för fullt i vardagsrummet, det är det som upptar min mesta tid för tillfället....svårast är att veta vad man ska sätta upp på väggarna...så det blir nästan lika som innan renoveringen...även möblerna...men det kommer ändå att kännas nytt när soffan kommer...längtar ;)
  Svar på din fråga om emaljmuggen....den gav jag 5 kr på loppis för...och den är ganska ny, men ska se gammal ut...och den är faktiskt i porslin !!
  Ha det gott!
  Kram bia

  SvaraRadera
 7. Åh, en sådan dag vill jag också ha !

  Hoppas att du får mycket inspiration.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 8. Men du så himla mysigt det låter. Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Kroppen har ju så många finurliga sätt att bli kreativ på. jag har också ofta massor på G i hjärnan som jag måste smälta innan det blir handling. Vilka underbara och mysiga bilder. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 10. Låter som en toppen, och dina bilder är underbara.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 11. Hoppas att du fick lite vila medans pennan glödde... Toppen att skriva ner! Min kamera/bilder på tel består av 90% inspo bilder och recept!
  Bra att ha i fall om att ;-)

  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 12. Ja men såna dagar behöver man verkligen! Hoppas du fick ner det på print! Lättare då att sortera och koka ner det till en riktigt bra idé!

  Dina jordgubbar ser jättegoda ut!
  kram Malin

  SvaraRadera