måndag 16 mars 2015

Lite medelhavskänsla i köket

Det här är egentligen inte riktigt min grej
Att plantera menar jag. Nope det där med gröna fingrar är jag tyvärr helt befriad ifrån.
Jag avundas dem som har grönskande trädgårdar, planterar blommor och driver upp plantor som om det var den enklaste saken i världen, jag verkligen önskar såå att jag hade den genen och kanske ett uns mer tålamod.
Jag är mer åt det hållet att jag blir helt överlycklig om jag lyckas hålla en blomma vid liv....inne..... mer än en vecka typ.

Men skam den som ger sig, så i helgen köpte jag på mig några kryddor och fler kaktusar och tänkte att nu jädra i min lilla låda ska jag få medelhavskänsla i köket.
Nu tänker nog en och annan att kaktusar kan hon ju inte ta dö på i alla fall, men serru det kan hon allt.
Till och med det har jag lyckats med och nu går jag här med skrynklig panna och sneglar frågande mot köksskänken och undrar om jag gjorde rätt som planterade om de där kryddorna.
Jag är helt klart nöjd med resultatet, tycker det blev snyggt att plantera kryddorna i de grå, slitna krukorna och med den vita dekorationsstenen, sen om jag lyckas hålla både dem vid liv är en helt annan femma.


Jag får väl helt enkelt läsa på hur man ska sköta de små liven, prata med dem och ge dem mycket kärlek och vatten....eller lite vatten.... ja det är sådant jag måste ta reda på, för det hade varit kul om de överlevde här i svarta huset mer än en vecka.


Annars är det ju måndag och förutom att jag ska ta hand om en sjukling här hemma, japp de avlöser varandra, nu är det store F som är hängig, så ska jag försöka bocka av några saker på den där to-do-listan .

Kryddor, kaktusar och krukor är köpta på Blomsterlandet.

Ha en bra start på veckan vänner!

Kramisar
T

11 kommentarer :

 1. Kaktusar, det är så himla fint!

  SvaraRadera
 2. Snyggt :)
  Hihi du är som jag helt värdelös på blommor :) men svärmortungan överlever allt ;)
  Har överlevt mig ..och då klarar den allt ;)
  Ta hand om dig finaste
  kram Sanna

  SvaraRadera
 3. så snyggt... kryddor är jag värdelös på, men kaktusar passar mej. De vill inte har så mycket vatten, och just där har ju jag min svaga punkt så det funkar fint!
  Fin måndag till dej!

  SvaraRadera
 4. Snyggt med nya gröna växter. Inga gröna fingrar här heller, blir så avis på alla som redan gör fint i sina trädgårdar och jag vet inte vad jag ska hitta på för att den ska bli bättre... kramis Suss

  SvaraRadera
 5. Men åh så snyggt!!! Här ekar det tomt i mina fönster... Vi verkar ligga på samma skala av "ogröna" fingrar. Förra året skulle jag odla det enklaste man kan....smörgåskrasse. Vad tror du händer - "skiten" möglar så jag fick köpa färdigodlad på ICA!!! :-)

  Kram
  Malin

  SvaraRadera
 6. Jätteärlig inspiration. Jag älskar att påta i jorden, plantera och fixa med växter. Medelhavsfeeling är ju kanon. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 7. Ser riktigt snyggt och proffsigt ut. Fina krukor som påminner om medelhavet.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Den som har gröna fingrar här hemma i huset är gubben min. Kryddor är alltid bra och krukorna var jättesnygga.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 9. Blir nog bra det där! Om inte annat så får du vara glad så länge det varar. :)

  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 10. Du kan du! Snyggt! Kram Anette

  SvaraRadera
 11. Fint! Jag har heller inga gröna fingrar, och blir precis som du överlycklig när något överlever mer än en vecka ;) För att inte tala om när fröna gror ;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera