lördag 21 mars 2015

Chokladrulltårta

Jamen det blev något riktigt smaskigt igår till fikat
Nästan så att jag själv föll dit, men bara nästan, för är det något jag älskar är det just choklad och då kan just en sådan här rulltårta vara vääääldigt svår att motstå.
Men så kommer jag på vad konsekvenserna tyvärr blir för mig efter att jag moffat i mig en sådan här sötsak och då tar den förståndiga (och något tråkiga) Tina kommandot, sätter ner foten och säger 
-NEJ MINSANN.

Hjälp vad hård den kvinnan är, bäst att bara lyda och i stället snällt titta på när herrarna i familjen glufsar i sig varenda smula av det här fasligt delikata bakverket.

Blir ni sugna? 
Det är bara förnamnet på vad jag själv blev när jag vevade ihop den här
frestelsen och tillhör du den skaran som inte blir påverkad av socker på något sätt (rulltårtan är glutenfri) tycker jag absolut du ska baka den, för uj uj uj vilken gottig chokladhistoria det här är.


CHOKLADRULLTÅRTA
Ingredienser ca 8 bitar
6 äggulor
6 äggvitor
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
Fyllning
125 g mörk eller ljus choklad (jag använde mörk)
1 msk olja
4 dl vispgrädde
Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30 x 40 cm
Vispa gulorna med socker och vaniljsocker till en pösig smet
Vänd ner kakaon
Vispa äggvitorna till hårt skum
Vänd försiktigt ner dem i kakaosmeten
Bred ut smeten på bakplåtspappret
Grädda kakan längst ner i ugnen tills den fått färg och är genomgräddad, ca 10 minuter (beroende på ugnsvärme)
Sikta lite florsocker på ett bakplåtspapper
Stjälp upp kakan på bakplåtspappret
Dra av pappret som kakan gräddats på (det går lättare om man penslar papperet med lite kallt vatten)
Låt kakan svalna
Rulla ihop kakan löst och täck över med t ex en handduk
Hacka chokladen
Lägg chokladen och oljan i en djup tallrik och låt chokladen smälta antingen i vattenbad eller i mikron (jag körde det i mikron)
Vispa grädden
Rulla ut chokladkakan
Bred ut chokladen och därefter hälften av grädden på kakan
Rulla ihop kakan
Lägg den med skarven neråt på ett tårtfat
Garnera med resten av grädden och strö över chokladflis och bär
Låt rulltårtan stå i kylen tills den ska serveras
Njuut!



Idag hittar ni mig i köket igen, jonglerades bland kastruller och godsaker, för ikväll kommer bästa lillebror med familj hit och då vill jag såklart att de ska få njuta av en symfoni av smakupplevelser och ett hav av dofter.

Ha en fantastisk lördag vänner!

Kramisar
T

10 kommentarer :

  1. Du är fantastisk på att få till supergoda bakverk. Kan förstå att det vattnades i munnen på dig. För rinner snålvattnet bara jag ser på bilderna. Ha en fin och bra lördag.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  2. Ser hur gott ut som helst! Och bara de vackra bilderna gör ju att det ser extra gott ut.

    Är säker på att dina gäster blir riktigt nöjda med kvällen!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Livsfarligt och syndigt gott va´? Unna sig ska man definitivt göra - ibland.: )

    SvaraRadera
  4. Åhh vad gott drt såg ut du är så duktig och unna sig ska man göra så man mår bra ;)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Låter gudomlig!
    Undrar såklart vad du ska bjuda på för gott i kväll, men det får vi nog läsa om i morgon. Eller??
    Ha en trevlig kväll.
    Kram J

    SvaraRadera
  6. Vi längtar!!!��

    SvaraRadera
  7. Åh, vilken ljuvlig rulltårta. Måste testas. Har provat många av dina bakverk och jag säger bara, smarrigt. ÄR det egen komposition eller........ ha en underbar lördag kväll. Kram Inger

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga färger det var på rulltårtan!
    Ha en toppen kväll!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  9. Ser fantastiskt god ut. men jag som inte heller tål allt brukar också hoppa. Det är liksom inte värt priset att bli fast på toa med hysteriska kramper. Kram Mia
    http://happyvardag.se/2015/03/21/vintern-suckar-tungt-over-oss/

    SvaraRadera
  10. Ser vansinnigt god ut. Men nu festar jag på hallon här på lördagskvällen istället. Kram Pernilla

    SvaraRadera