måndag 23 februari 2015

En helg med mycket värme, närhet och kärlek

 Det har varit en soft helg
Vi har tassat omkring här hemma i en mjuk och skön bubbla på något sätt och låtit världens kantighet stanna utanför svarta husets väggar.
Låter det flummigt?
Kanske, men det är svårt att sätta ord på en känsla, på ett tillstånd som tar kommandot och får oron och fladdret som annars pulserar i ådrorna att lägga sig, låter de spända axlarna falla nedåt, får morret i magen att förvandlas till en gäspning och får tiden att gå något saktare.
Ett mer slow motion tempo helt enkelt.
Jag skickade till slut mitt bristande tålamod på semester och har låtit saker få ta sin tid, jag har suttit länge och stirrat på en bild, lekt med möjligheterna, börjat om från början och låtit det vara så.


Vi har suttit i timmar framför brasan med varsin kopp kaffe, pratat länge och mycket, men också varit helt tysta, njutit av varandras närhet, slumrat till och vaknat i varandras famn.


Det har varit en helg när vi vårdat varandra, tagit en paus från vardagens brus och ingen stress eller dåligt samvete har fått ta sig igenom den mjuka bubblan som fått råda i svarta huset.
Flummigt?
Kanske, men vi behövde det, vi behövde en soft helg med lugn, värme och närhet och efter några dagars mjukhet känner jag mig så mycket mer rustad mot verklighetens kantighet.


Ha en mjuk och skön start på veckan vänner!

Kramisar
T

18 kommentarer :

 1. Så underbart och fint skrivet! JAg kan förstå känslan. Har själv varit mer eller mindre sjuk sedan 30 januari och denna helg gav jag mig själv total stillhet. Min sambo gjorde allt praktiskt och jag har läst och tittat på sport och druckit kaffe och tagit mina mediciner för hostan. Så jag känner mig faktiskt lite bättre idag och det känns bra att vara på kontoret igen. Ska verkligen bli bättre på att försöka återhämta mig. Återhämtning är viktigt! Hoppas din vecka blir bra. Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det låter som en underbar helg! Vilka vackra bilder. Ha det gott! Kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Jag brukar kalla det komma i fatt. Bli i fas med sig själv och tillvaron. Te lugnar. Idag ska jag läsa Om att ÄLSKA som det bloggas så mycket om nu. Det kan man ju inte göra för mycket, älska... Bra resa-med-tåg-läsning. Ja och så Söndagsbilagorna från kvällstidningarna - som alltid.

  SvaraRadera
 4. Så underbart det lät! Det är nåt som vi verkligen behöver! Är så dåliga på det där. Vi är verkligen projektmänniskor båda två, och bara mosar på!

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 5. Förstår verkligen din känsla, härligt med sådana helger, vilket vi Alla behöver emellanåt, för att landa och få lite lugn i denna annars så stressade tillvaro vi lever i. Kramizz i massor /Laila

  SvaraRadera
 6. Å det låter som balsam... Allt känns mjukt och fluffigt, inbäddat i dun och svagt rosa fluff.
  Tid som man verkligen behöver ta sig nu för tiden tror jag.
  Härligt, härligt låter det vännen <3
  Min skrivarkurs har varit så otroligt givande!! Jag har fått såååå bra tips och nu vet jag hur jag kan sätta igång och hur jag kan lägga upp det.
  Idag landar jag lite. Skrotar omkring och kommer ifat lite med tvätt o sånt. O låter mig inspireras en stund av alla mina fina bloggvänner. Ute blåser halv storm idag så jag känner mig inte så sugen på att ge mig ut.. får se om det ändrar sig;-)
  Ha en fin dag vännen!
  Kram Anna
  O du, dina bilder är som alltid helt underbara <3 Ni har inte funderat på att ge ut en vacker bok med era fotografier i? Jag skulle köpa den iaf :) Jag ser en vacker tablebook framför mig...

  SvaraRadera
 7. Åh så fint bilderna passar in till texten och det du förmedlar. jag förstår precis och det låter underbart i mina öron och ser underbart ut för ögonen också.
  Säger som Anna!!!!!!!!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 8. Vilka underbara bilder som verkligen speglar det du skriver! Låter som en underbar helg.

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 9. Harmoni i lugn, och orden passar så fint till bilderna...! Ha det fint vännen, och hoppas din vecka startar lika bra som helgen avslutades. Kram Kate

  SvaraRadera
 10. Underbara foton och självklart måste man få ha sådana helger, inte flummigt alls utan viktigt. Hoppas du har en bra måndag. Kram Eva

  SvaraRadera
 11. Att vårda sig själv till kropp och själ är allt annat än flummigt. Det är det sundaste och bästa du kan göra när kropp och knopp är i obalans. Att komma i kapp, att landa i sig själv och varandra. Själavård ..kroppsvård...kärleksvård...friskhetsvård..hjärtevård, inget av det är något du/vi behöver be om ursäkt för.
  Vi är många fler som borde ta till vara stunden, här och nu istället för att fara runt som illrar i jakt på något?...jag kan undra efter vad?

  Det glädjer mig att du och din kära tog hand om Er <3

  Namaste
  kära du
  Kram Iréne <3

  SvaraRadera
 12. Det låter som en alldeles fantastisk helg!

  SvaraRadera
 13. Låter som en mysmysig helg. Kram.

  SvaraRadera
 14. Låter som en underbar helg. Viktigt med återhämtning och att ta vara på varandra. Tyvärr blir det oftast en massa jobb hemma för att komma ikapp här hemma. Så vackra bilder som passar så bra till det du skriver. Kramis Suss

  SvaraRadera
 15. Tycker inte alls det låter flum, det låter hur skönt som helst. Kram Anette

  SvaraRadera
 16. En riktigt härlig helg. Ha en ny fin och bra vecka du med.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 17. Härligt, mjukt och mysigt! Det tror jag att vi alla behöver emellanåt. Jag känner sannerligen också att vi behöver komma bort från "verklighetens kantighet" som du så träffsäkert uttrycker det. Omvärlden är hård idag och den drabbar oss alla på olika sätt. Att kunna dra sig undan i en egen bubbla är en ynnest som vi ska ta vara på<3

  Ha en fin vecka!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 18. Men åh, vilken mysig helg.. det borde vi också unna oss <3
  Kram J

  SvaraRadera