måndag 30 juni 2014

Semestertips på ett läckert smultronställe

Jag blir alltid lika glad när vi hittar nya, läckra små smultronställen
 Igår på vårt lilla äventyr hamnade vi av en händelse här på Nivå 125 som ligger i Båstad 125 meter över havet på Hallandsås sluttningar, med en helt fantastisk utsikt som tar fullständigt andan ur en
Här kan man sitta och ta en fika och njuta av miljön och landskapet, tyvärr hann vi inte det denna gången, men nästa gång....
Istället tog vi oss tid att gå inne i de mysiga lokalerna som ägarna har förvandlat med stil och känsla från en lantgård med foderbänkar, mjölkrum och en mängd hö till ett modernt och fräckt designgalleri.
Wow säger jag bara, sådan här miljö faller jag pladask för och hade det inte varit för vi hade siktet inställt på annat håll hade jag kunnat gå här hur länge som helst och njutit av atmosfären.

Ett tips är att ladda plånboken när du ska hit, för du vill med all säkerhet ha precis allt. Här hittar du all svensk design som är hett och inne just nu inom inredningsvärlden och jag stod och fingrade på många av mina favoriter.

Japp, mitt semestertips till er som är ute och kör, missa inte denna lilla pärla som bjuder på en bedårande utsikt, inspirerande miljö, rolig shopping och en suveränt trevlig personal, jag kommer i alla fall att återkomma flera gånger.



Utsikten är bedårande och här kan man sitta i timmar och bara vara, njuta av en kopp kaffe och kaka och känna semesterlugnet.

Tack snälla för alla gratulationer på vår bröllopsdag.
Vi hade en fantastiskt mysig dag i ett lugnt och skönt tempo, med andra ord gjorde vi inte så mycket mer än åt och drack gott och njöt av att få vara tillsammans, ibland behövs inte mycket mer än så.

Idag ska jag baka, det går åt en herrans mycket fika när killarna är hemma och just nu gapar frysen tom....igen, så dags att sätta bulldeg.

Ha en bra start på veckan vänner!

Kramisar
T

söndag 29 juni 2014

Äktenskapets berg och dalbana

För 18 år sen sa vi ja till varandra i Steninge kyrka
18 år sen.....det låter ju hur länge sen som helst, men oj vad de åren har gått fort.
Nu hade de såklart varit enkelt att skriva och så levde vi lyckliga i alla våra
 dagar, men fy tusan vad jag hade ljugit då.
Det har funnits dagar när jag gärna hade sålt Mr C för en billig peng på Blocket och jag vet att det funnits stunder när Mr C gärna hade satt mig på en kvast och skickat mig vidare till Blåkulla.....men vi har kämpat, tagit oss igenom småbarnsåren, taskig ekonomi, renoveringar och framför allt sjukdomar, sorger och oro.
Visst det har varit tuffa år ibland men vi har lärt oss respektera varandras olikheter, gett varandra tid för våra egna intressen och sett till att sno åt oss de där viktiga små stunderna av egentid där vi fått vara mer än mamma och pappa.
  Äktenskap är inte enkelt och det finns inga givna recept, men jag tror mycket på de små gesterna i vardagen, en lätt smekning på kinden innan jobbet väntar, en puss bara sådär i förbifarten och uppskattande ord som värmer när man själv har en riktig skitdag, sådant som gör att det fortfarande pirrar i magen efter 18 år och att jag fortfarande känner mig nykär.

Nu ska vi ut på äventyr och ha en mysig dag tillsammans, tanken var ju att åka till Bohuslän men vädrets makter är inte med oss så vi styr kosan mot ett annat håll.
Var vi hamnar får vi helt enkelt se!

Ta hand om varandra vänner!

Kramisar
T

torsdag 26 juni 2014

Svalkar gott i värmen

Jag är en riktig kärring, ja kaffekärring alltså
Älskar mina tidiga mornar med nybryggt kaffe, mina fikastunder vid elva och tre med kaffe och en bit choklad och mitt kvällskaffe uppkrupen i soffan efter maten, ja där emellan slinker en och annan kopp ner också.
Men på sommaren när det är så hett att det pärlar sig i pannan och jag mest går omkring och flämtar som en varm hund, då ska jag villigt erkänna att det inte är en ångande kopp kaffe jag längtar efter.
Istället suktar jag efter något riktigt iskallt som kyler ner mig och släcker törsten, något som är läskande gott och helst har kaffesmak, jamen hallå Frappe.
Den här sommardrycken drack jag för ett antal år sen på Rhodos och blev helt kär, då spetsade jag den med lite Baileys, har man semester så har man, men här hemma, i alla fall på vardagar är det bara honung och vaniljpulver som får stå för sötningen.
En perfekt förfriskning för brännheta dagar, i alla fall om du är en kaffekärring som mig!

FRAPPE LCHF
Ingredienser 1 kopp
2 msk Nescafe
Ca 1 dl mjölk
Ca 8 isbitar
1 tsk honung
1 tsk vaniljpulver
(när man vill festa till det, några droppar Baileys)
Ev vispgrädde och mörk choklad till garnering
Så här gör jag
Mixa Nescafe, mjölk, honung och vaniljpulver så det blir krämigt
Lägg i isbitarna och mixa allt tillsammans
Häll upp i glas
Garnera eventuellt med vispgrädde och choklad

Äter man inte enligt lchf kan man söta med socker eller mixa i en klick vaniljglass, mums enligt Mr C.
Nu in till kontoret sen ska jag fira fredag för jag är minsann ledig imorgon.

Ha en fin dag vänner!

Kramisar
T

tisdag 24 juni 2014

Välkomna till mitt sommarparadis

Igår efter jobbet hade jag verkligen ingen lust att dra igång med något tråkgöra hemma
För den där morgonen som startade lika grå och intetsägande som en politiker som försöker värva väljare till hösten val, förvandlades under dagen till ett pangdag, med en klarblå himmel och strålande sol.
En kväll som gjord för att leka med vår nya kamera och få möjlighet att visa er en liten del av den miljön som jag älskar mest att vara i.
Här mår jag som bäst och efter en vecka som satt sina spår på olika vis var jag bara tvungen att få rensa tankarna, mota bort oro och negativ energi, ni vet funderingar som biter sig fast som en blodsugande parasit och inte vill släppa taget om en.

Så istället för att fortsätta att älta och analysera bestämde jag mig för att nu får det vara nog, vissa saker får man bara acceptera att man inte kan påverka och då är det bättre att släppa taget och fokusera på det som ger glädje i livet och får en att må bra.

Och det här får mig att må bra, en fotorunda där jag försökte fånga genom min lins vad som gör mig lycklig, som ger mig kraft och styrka att vända tråkigheter till skratt, glädje och en enorm aptit på livet .
Välkomna till mitt sommarparadis!

Det här är så vackert att ord är överflödiga


Även en rostig räls blir vacker i den här miljön
Får som går och betar, en miljövänlig gräsklippare i naturreservatet.


Nämen titt-ut där är vi ju.

Nu full fart mot jobbet.

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

måndag 23 juni 2014

Chokladig tårta med len jordgubbsmousse

Årets midsommartårta blev en riktig jordgubbsdröm 
 Den här godsaken innehåller en chokladig, saftig botten, len jordgubbsmousse, vispgrädde och färska jordgubbar, en riktig tårtnirvana som nästan ger smaklökarna vingar..
Nu hann jag inte baka en lchfvariant men det kommer, för den här smakkombinationen är verkligen en personlig favorit och då måste jag såklart testa om jag kan lyckas få ihop något som även jag kan smäcka i mig.

Nu bakade jag två tårtor till midsommar, för säkerhets skull..... jag är nämligen född med den där genen som aldrig tror att mat eller fika ska räcka.
 Min absoluta mardröm är att maten ska ta slut och att gästerna står med tomma fat och lämnar festen hungriga, hemska tanke.
Nu har detta aldrig inträffat, men jag brukar alltid vakna lite svettig och med lätt hjärtklappning när vi ska ha kalas och börja räkna för hundrade gången att det ska finnas tillräckligt av allt och helst lite till.

 Och det brukar både räcka och bli över.
Inte för att någon i den här familjen klagar och helst inte när det vankas tårta både för/eftermiddag och kväll, så japp det har varit nöjda killar i helgen som gärna ser att sin mamma bakar extra mycket varje gång det är fest.
H2T BROWNIETÅRTA MED JORDGUBBSMOUSSE
Ingredienser Ca 8-10 port
Browniebotten 
175 rumsvarmt smör
3 dl socker
1 1/2 dl kakao
1/2 dl sirap
1 nypa salt
3 ägg
1 1/2 dl mjöl
Jordgubbsmousse
250 g färska svenska jordgubbar eller frysta
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Till garnering
Vispad grädde
Färska jordgubbar 

Så här gör jag
Jag köpte svenska färska jordgubbar till moussen och frös in dem någon dag innan
Tina jordgubbarna
 Sätt ugnen på 175 grader
Börja med browniebottnen
Vispa smör och socker vitt och krämigt
Rör ner kakao (jag silar alltid de torra ingredienserna för att undvika klumpar), sirap och salt
Rör i ett ägg i taget
Vänd ner mjölet i smeten
Häll upp smeten på en bakplåtsklädd kakform med höga kanter
Grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter (beroende på ugnsvärme). Prova med sticka, för kakan ska vara lite kladdig.
Låt svalna
Mixa de tinade jordgubbarna med stavmixer eller i matberedare.
Passera genom en finmaskig sil
Koka upp den släta jordgubbspurén med gelésocker
Ta från värmen
Rör ner vaniljsockret
Låt svalna (är purén för varm skär sig grädden när de blandas)
Vispa grädden fluffig
Vänd ner grädden i jordgubbspurén då den har börjat svalna och stelna något (den ska fortfarande vara lite rinnig)
Bred jordgubbsmoussen över browniebottnen (låt formens kant sitta kvar)
Låt stå i kylen minst tre timmar, gärna över natten
Vid servering
Lossa tårtan ur formen och dra av ev bakplåtspapper
För över tårtan på ett fat
Garnera med spritsad vispgrädde och färska jordgubbar


Just nu känns det som en hel evighet till semestern, 5 veckor, men det är bara att bita ihop och ge sig iväg till jobbet. Idag är det mulet och grått och då är det alltid lite lättare att sitta inne på kontoret än när det är strålande sol.

Ha en bra start på veckan vänner!

Kramisar

söndag 22 juni 2014

La crazy familia, det här bjuder jag på!

Igår var det 11 år sedan min prinsessa kom till världen
Sötaste och finaste T, min brorsdotter som snart har vuxit ikapp mig på längden och är i full fart mot tonåren, jag har sagt det innan och med risk för att låta som en gammal tant, men hua vad tiden går fort, känns som det blir allt oftare jag vill trycka på den där pausknappen.
Men någon pausknapp tryckte vi inte på igår för när vi träffas är det gasen i botten.
Det babblas, skrattas och leks mest hela tiden och med de här galenpannorna mår jag som allra bäst, fy bubblan vad det betyder mycket att få ha roligt och få vara lite crazy.
Förutom musiktävling, kubb, sällskapsspel, dansuppvisning, inomhusklättring (fråga inte), hoppa studsmatta och cirkuskonster, så avslutade vi kvällen med ett allmänt kaos av hysteriskt skrattande.
Vad jag menar kommer ni se längst ner och japp, vi bjuder på det, för det är precis så här vi är, lite lagom tokiga och det är just därför jag älskar min familj så vansinnigt mycket.

Klänningen från Lindex hittar du här
Skor och väska Michael Kors


Riktigt schizoväder: spöregn, strålande sol, regn igen och till slut klarblå himmel och solsken.
Tur för grillmästaren, inte lika kul att fixa med maten i hällregn och han gjorde det minsann igår igen, lyckades få till en suverän grillbricka som smakade fantastiskt gott till alla tillbehören på buffén.


Mästerkocken själv i action i köket. Bästa svägerskan och vännen som hade lagat en fantastiskt god buffé och när lille F för tredje gången gick för att hämta mer mat kunde vi bara konstatera att bättre betyg än så kan man inte få.


Födelsedagsbarnet hade beställt en nutellatårta som såg himmelsk god ut och jag måste fråga om  receptet.
Killarna älskar nutella och i kombination med maräng och annat mums lär det bli en ny favorit.


Hade jag gått upp i den där studsmattan hade jag slagit ihjäl mig men L är som den värsta akrobaten och slår volter så det visslar om det.


Två av mina favoritkillar, den tredje var trött efter gårdagens midsommarfirande och stannade hemma.


Det blir aldrig roligare än vad man gör sig och jag kan lova er att jag nästan behövde syrgas som jag skrattade och om nu ett skratt förlänger livet lär jag leva tills jag är tvåhundra......

 En fantastiskt rolig kväll som fyllde på alla måbrakonton till bredden och ni kan tro att jag har sovit gott i natt......

Ha en härlig söndag vänner!

Kramisar
T