onsdag 29 januari 2014

Jag hjärtar bär

Något måste jag ju göra för att förhindra en invasion av baskilusker i dessa förkylningstider.
Så jag proppar mig full av alla superbär som finns, inte bara för att de är nyttigare än nyttigast utan också för att de är så fantastiskt goda.
De har så många hälsosamma egenskaper så jag tror minsann att jag kommer leva tills jag blir typ tvåhundra eller något och ha en hy som en barnrumpa.
Jamen det är faktiskt så att många av bären ha den positiva effekten på huden att den bibehåller sin elasticitet och fräschör.
Så mitt hälsotips för dagen är, ät bär så slipper du förhoppningsvis förkylningar, minskar risken för allvarligare sjukdomar och kan fullkomligt strunta i allt vad botox heter,  det kan väl knappast bli bättre!

Blåbär
som är något av det nyttigaste du kan äta och räknas som ett av de mest näringsrika födoämnena.
Blåbär är inte bara bra för hjärta och hjärna utan kan till och med motverkar olika typer av cancer.
Vill du dessutom förbli rynkfri på ålderns höst ska du äta en skål av detta dunderbär varje dag.

Lingon
Har jag lagt till på tallriken efter har läst den nya forskningen om detta rubinröda bär.
Positiva effekter är lägre blodsocker, mindre inflammationer i kroppen och bättre kolesterolvärden.

Havtorn
Detta svårplockade bär påverkar bland annat hjärt och kärlsystemet i positiv riktning  
Bären är rika på A, C och E-vitamin  och innehåller omegafetter.
 Ett superbär som allmänt kan höja immunförsvaret.

Förutom att jag varje morgon strösslar en handfull bär på min omelett gör jag gärna en "snabbglass" på kvällen smaksatt med mina hälsobär, hur enkel som helst att göra och känns lite lyxig i vardagen.

SNABB BÄRGLASS LCHF
Frysta bär som till exempel lingon, blåbär och havtorn
Vispgrädde
Grekisk yoghurt
Vaniljpulver
Honung
Så här gör jag
Lägg en handfull frysta bär i en bringare
Häll i övriga ingredienser efter smak
Mixa ihop allt till en glass
Häll upp i ett glas 
Njuuut

Ha nu en superdunderdag vänner!

Kramisar
T

tisdag 28 januari 2014

En svag doft av man

Liten har verkligen blivit stor
och det känns i mammahjärtat.
Visst, jag erkänner att jag tycker det är hur kul som helst att killarna är intresserade av kläder, vill köpa dofter och ser till att håret ligger som det ska med wax, men det gick så fort.
Det känns som den lilla trevande handen som sökte min för värme, närhet och trygghet försvann över en natt och istället fladdrar någon kvickt förbi och meddelar i förbifarten att han är hemma till maten och kvar lämnas bara spåren av en svag doft av man.
En förvirrad känsla för ett mammahjärta som på något vis trodde att min hand alltid skulle vara större än deras, att jag alltid skulle vara delaktig i deras vardag och att det alltid skulle kännas en svag doft av bebis från deras hår, men liten har blivit stor och som mamma är det bara att acceptera att livet rusar på i en rasande fart och av killarnas barndomsår återstår det bara fina minnen likt den ljuvligaste doften man aldrig riktigt kan glömma.

Lille F:s favoritdoft Invictus hittar du här

Ha den bästa tisdagen vänner!

Kramisar
T

torsdag 23 januari 2014

Nötkolapaj lchf

När man ska skämma bort sig själv är det lika bra att göra det ordentligt
så efter några timmar framför Moderskeppet igår tyckte jag minsann att jag var värd något riktigt gott till ännu en kopp kaffe.
Efter att ha snabbscannat skafferiet och hittat en hel påse med blandade nötter från i julas kom jag på att jag kunde veva ihop en nötkolapaj.
 Inte speciellt svår att göra och kolasåsen, japp to die for.
 En sådan här godsak måste vara rena hälsomedicinen för jag tyckte att jag kände mig betydligt piggare efter att ha klämt två bitar med mycket grädde......

NÖTKOLAPAJ LCHF
Ingredienser
Pajskal
3 1/2 dl mandelmjöl
50 g smör
1 msk fiberhusk
1 msk sötning (till exempel stevia, sukrin melis, Icas sötströ)
2 äggulor
2 msk grädde
Kolasås
3 dl vispgrädde
2 dl sötning (till exempel Stevia, sukrin melis, Icas sötströ)
100 g smör
1 tsk vaniljpulver
Fyllning
3-4 dl blandade nötter som valnötter, hasselnötter, paranötter, cashewnötter, jordnötter

Så här gör jag
Börja med pajdegen
Blanda mandelmjöl och smör i en matberedare.
Lägg i övriga ingredienser och kör tills det blir en deg.
Lägg i en skål och ställ kallt i minst 30 minuter.

Gör kolasåsen under tiden pajskalet är i kylen
Blanda alla ingredienserna till kolasåsen i en kastrull
Låt koka upp
Sänk värmen och låt såsen koka på medelvarm temperatur i ca 20 min

Sätt ugnen på 175 grader
Tryck ut pajdegen i en pajform
Förgrädda pajen i ca 5 minuter
Ta ut pajen
Grovhacka nötterna och lägg dem i pajskalet
Häll över kolasåsen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter (håll koll så inte pajen bränns)

Njut av pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde 

   
Glöm inte att njuta av livets goda vänner!

Kramisar
T

söndag 19 januari 2014

Att ha shoppat loss

Vi trotsade snökaos och vindbyar igår och drog till Skåneland
En dag som resulterade i att några riktiga godbitar fick följa med hem. Jag menar, är det 70 % rea så kan man liksom inte låta bli och helst inte när man har en enmanshejarklack med som stöttar mig i beslutsångesten. 
Japp här är det tvärtom, jag bromsar och är tveksam, medan Mr C gasar på och säger -Köp den, utan den minsta tveksamhet..... om han tycker det är snyggt förstås.
Så jag blev med både jacka, stövlar och två klänningar, inte riktigt vad jag hade väntat mig men enligt min tjejmatte har jag sparat hur mycket som helst......
Är vi i Skåneland måste jag såklart göra ett besök hos favoriten Magasin 36, denna lilla pärla som inte bara har så mycket snygga saker, utan också en interiör som får mig att vilja sälja huset och hitta en industrilokal och börja helrenovera till ett nytt fräckt hem. 
Nu är jag inte riktigt så tokig men inspiration och en liten tuff men speciell sak fick följa med hem, skulle nog kunna säga att antingen älskar man den eller så avskyr man den, blir ni nyfikna?
Jag lovar att visa vad det är,  men tills dess får ni får gärna gissa, en ledtråd är att ni ser den överallt i dagens inlägg...

Kappan gammal som gatan från Filippa K
Sjal Join hittar du hos RUTHiga EMMA
T-shirt hittar du hos Lindex
Jeans från Replay
Stövlett från Tamaris
Väska Mikael Kors

Ha en skön söndag vänner!

Kramisar

fredag 17 januari 2014

Äntligen hemma

När jag öppnar ytterdörren hemma ikväll
kommer jag att omslutas av de armar som jag har saknat så mycket under de dagar som
Mr C har varit bortrest. 
Jag kan inte påstå att jag har några problem med att vara ensam, kan faktiskt tycka det är riktigt skönt att få rå om mig själv, bre ut mig i soffan och ha ensamrätt på fjärrkontrollen, men det är ändå en känsla av att något fattas mig som rusar runt i ådrorna och en saknad som tickar i bröstet.
Det är de där småsakerna som han skämmer bort mig med som blir så uppenbara när han inte är hemma. 
Den värmande brasan på morgonen, motorvärmaren som kopplas in varje kväll, kaffet som serveras rykande hett i soffan efter maten varje kväll och täcket som är nedvikt när jag sent på natten kommer smygandes för att lägga mig. 
Gester i vardagen som nästan passerar obemärkt förbi men betyder så mycket och får mitt hjärta att svämma över av kärlek till den här mannen som jag någon gång om året har lust att sälja billigt på Blocket men övriga 364 dagar är mitt ankare, min själsfrände, mitt allt!
6 timmars jobb, sen får jag öppna ytterdörren här hemma!
 
Vas och skål från Kähler hittar du här
Lava ljusstake från Design house Stockholm hittar du här

Ha en mysig fredag vänner!

Kramisar
T

torsdag 16 januari 2014

En riktig pussmun

Nu ska jag vara helt ärlig
jag har näst intill avskytt att handla smink och hudvårdsprodukter.
Bara tanken på att gå in på till exempel Kicks har gjort mig superstressad och är det någon gång i livet jag har fått svettmustasch och cdskivor i armhålorna är det när jag har försökt agera världsvan och förklarat för en välsminkad, ursnygg expedit vad jag är på jakt efter, när jag i själva verket inte har haft den blekaste aning om det är en foundation, primer eller highlighter jag är i behov av för att se något sånär piggare ut och undvika att skrämma slag på både familj, kollegor och vänner med min trötta uppsyn.
Jag har aldrig varit speciellt intresserad och definitivt inte duktig på det här med smink.
Tills bara för några år sen svepte jag bara över med mascaran på morgonkvisten innan jag körde iväg till jobbet och var redo att möta världen.
Idag krävs det lite mer än så och som tur är finns det många duktiga tjejer ute i Blogglandia som gärna delar med sig av sina tips och tester på olika typer av produkter.
Den här duktiga tjejen är min smink och hudvårdsguru och tack vare alla hennes goda råd har jag till och med blivit med pussmun och trivs som bara den i min nya läppenna och läppglans från Clarins (som du hittar här).
Men det bästa av allt är att jag nu för tiden slipper att smyga runt bland kosmetikahyllorna med något förvirrat i blicken och svettpärlor i pannan utan kan svepa in i butiken och säga sådär lite självsäkert
 - Ett rouge från bareminerals i färgen The aphrodisiac utan att blinka.

Ha det bäst vänner!

Kramisar
T

tisdag 14 januari 2014

Semla lchf

När Mr C började yra om semlor redan på annandagen
sa jag stopp, någon måtta får det väl ändå vara. 
Men i helgen kunde jag inte motstå längre, så i söndags satte jag bulldeg på jäsning och rörde därefter ihop mina semlor (lchf) på nolltid och lagom till fikat kunde vi avnjuta av de här godsakerna till en riktigt rykande het kopp kaffe.
Mr C har en viss förmåga att kunna trycka i sig hur många semlor som helst, så efter han skyfflat in den sista av sina två trodde jag i min enfald att han hade fått nog, men icke då skulle han minsann smaka på en av mina lchfsemlor.
Det vad nog lika bra det, för när han med en suck svalde den sista tuggan och grädden hade lagt sig som bomull i magen lutade han sig förnöjt tillbaka i stolen och sa som den semmelexpert han anser sig vara
 -Den här vad bra mycket godare än jag trodde (what!!!) mycket smak av kardemumma, bullen var inte alls torr och mandelfyllningen är smakrik, nästan så den slår en vanlig semla.
 Ha, ha tacka tusan för det när har jag börjat äta något som är trist, tråkigt och smaklöst.....

SEMLA LCHF
Ingredienser ca 5 st
3 ägg 
3 msk Stevia strö
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 1/2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk malen kardemumma

Snabb mandelfyllning 1 bulle
2 msk mandelmjöl
1 1/2 msk vispgrädde
2 krm Steviaströ

Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och sötning poröst
Häll i övriga ingredienser till bullarna
Rör om till en smet
Låt stå i ca 5 minuter
Forma smeten till bullar (blir lite kladdigt) och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Grädda i ca 20 minuter
Låt svalna helt 

Blanda alla ingredienser till den snabba mandelfyllningen
Låt stå i kylen en stund

Vispa grädden och lägg ihop semlan
NJUT!

Idag ska jag på återbesök till Spenshult så jag hoppas på snöfria vägar och plusgrader.

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

lördag 11 januari 2014

För matlovers!

Jag älskar mat!!
Både att laga mat, köpa mat och såklart njuta av en vällagad middag. 
Med åren har jag också förstått hur viktigt det är med bra råvaror, både för smaken och miljöns skull, därför försöker jag i den mån jag kan både köpa ekologiskt och närproducerat, inte alltid det lättaste att hitta, men idag kan man nosa upp de bästa gårdsbutikerna på nätet och jag lovar att skillnaden blir stor i matlagningen när man använder deras produkter.
Nu har vi förmånen att bo relativt nära Mostorps Gårdsbutik där man kan köpa de bästa produkterna när det gäller kött, men även andra godsaker som goda ostar, sylt, oljor och choklad.
Mostorps filosofi är att ha respekt både för djur och natur och bedriver en naturnära djuruppfödning på djurens villkor, något som jag som konsument tycker är oerhört viktigt.
Till och med killarna märker skillnaden i köttet, både vad det gäller smaken, lukten och utseendet, som lille F sa när jag stekte hamburgare till dem någon kväll
 - Det luktar så mycket godare, en annan fräschör liksom....ha, ha tror minsann jag har en gourmand i familjen........

 Ett himmelrike för matlovers!
Hm, blev en del ost som fick följa med hem.

Så mysig och genuin inredning, älskar golvet...

Strax intill gårdsbutiken ligger Mostorps sagoslottsinspirerande huvudbyggnad, hur läckert som helst.
Man nästan förväntar sig att någon riddare kommer i full galopp för att rädda någon stackars prinsessa från fångenskap i tornet, ja fantasierna drar verkligen igång när man ser det här slottet.

Ha en magisk lördag vänner!

Kramisar
T

fredag 10 januari 2014

Mustig soppa med smak av chili och paprika

Nu är ordningen återställd hos oss
i alla fall när det gäller veckans matsedel.
Efter att planeringen med maten har varit lite si och så under julen tog vi tag i våra rutiner i måndags och bestämde alla tillsammans vad vi skulle äta under denna veckan.
Det är lite pyssel eftersom vi inte äter samma kost hela familjen, jag och Mr C äter enligt lchf och inget kött och killarna är några riktiga köttmonster och äter gärna pasta och potatis.
Men vi brukar få till det och när killarna ville ha soppa någon kväll protesterade jag inte för det är något av det bästa jag vet när det är så här kallt och kyligt.
För att göra det lätt och smidigt för mig gjorde jag grunden i en gryta och delade sen upp soppan i två kastruller.
En kastrull med kött och potatis och en utan.
Det här är en het, mustig och värmande soppa som passar perfekt när man huttrandes kommer hem efter en dag på jobbet.

MUSTIG SOPPA MED SMAK AV CHILI OCH PAPRIKA
Ingredienser
3 gula lökar
2 msk paprikapulver
8 dl vatten
2 dl rött vin
1 1/2 kycklingbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
4 lagerblad
2 burkar krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 chilifrukt (efter hur mycket hetta du vill ha, ta mer eller mindre)
2 stora röda paprikor
1 burk Créme Fraiche
Färsk broccoli
Fetaost
(Ca 400 g köttfärs)
(Ca 4 potatisar)

Så här gör jag
Skala och skär löken i bitar
Kärna ur chilin och paprikorna och skär i bitar
Fräs löken glansig i smör i en gryta.
Strö över paprikapulver
Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré, chili och paprikor
Låt koka i ca 5 minuter
Ta bort grytan från spisen och mixa soppan med en stavmixer
Dela upp soppan i två kastruller om en ska vara köttfri

Vegetarisk
Lägg i broccolin i soppan och låt koka tills broccolin känns färdig
Rör ner 1/2 burk créme fraiche och låt koka ihop
Fördela fetaost i soppskålar
Häll över soppan
Eventuellt klicka på lite mer créme fraiche
Serveras med nybakad focaccia LCHF som du hittar recept på här  

Med köttfärs och potatis
Skala potatisen och skär i mindre bitar
Rör ner i soppan och låt koka tills potatisen känns färdig
Under tiden soppan kokar stek upp köttfärsen vid sidan om (krydda med salt och peppar)
Rör ner i soppan när potatisen är färdig
Rör ner 1/2 burk créme fraiche
Låt koka ihop


 Ha en riktigt mysig fredag vänner!

Kramisar
T

onsdag 8 januari 2014

Pepparkaksparfait med clementinsås

Det var verkligen segt igår
men nu är första jobbdagen över och det är redan full fart mot helgen (hur man nu kan längta efter den när man varit ledig i två veckor, men sån är jag).
Nu är det förmodligen inte så himla smart av mig att lägga upp sådana här bilder och läska er med.
Vet att ni är många som har börjat ett sundare och friskare liv såhär efter nyår, men att välja att inte visa denna drömdessert och gömma receptet långt in i en låda är snudd på egoistiskt och det vill jag inte bli anklagad för.......
Så ska ni göra tabberas och krama ut det gottaste av julens godsaker i helgen och funderar på vad ni ska göra av de där pepparkakorna som ligger längst ner i kakburken, tveka inte utan gör den här efterrätten och ni är ett steg närmare sötbrödshimlen. 

PEPPARKAKSPARFAIT MED CLEMENTINSÅS
Ingredienser 4 port
1 1/2 dl créme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 msk mörk rom (kan uteslutas)
16 pepparkakor

Clementinsås
6 clementiner
1 vaniljstång
1/2 dl socker
1 msk pressad apelsin

Dekoration
Granatäpple
4 pepparkakor

Så här gör jag
Vispa créme fraichen och grädden var för sig
Vispa äggvitorna och florsockret till ett hårt skum
Vänd ner äggvitemarängen i créme fraichen
Rör i rommen, grovkrossade pepparkakor och till sist den vispade grädden
Häll upp i plastglas eller andra formar
Frys i minst 3 timmar
Clementinsås
Dela och pressa juicen ur clementinerna
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna
Koka upp alltsammans med sockret och apelsinsaften
Låt såsen koka ihop till en simmig konsistens
Ställ att kallna, ca 2 timmar.
Ta upp vaniljstången
Innan servering
Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna
Ta ur parfaiten ur frysen 
Doppa glasen/formarna hastigt i hett vatten och vicka ur parfaiten
Lägg upp parfaiten på en tallrik.
Häll på sås och garnera med granatäppelkärnor och ev en pepparkaksstjärna.


Ha en spännande dag vänner!

Kramisar
T

söndag 5 januari 2014

En timme av terapi

Jag kom ut en liten stund igår
i alla fall så att jag kunde fylla lungorna med frisk luft, hålla hårt i Mr C hand när vi tog oss över hala broar, där det mest kändes som om att benen ville åt ett håll och jag åt ett annat och vi
pratade.... mycket.
För orden strömmar alltid så mycket lättare när jag är ute och går än när jag sitter hemma i soffan.
 Kanske kan det bero på att inne finns det så mycket annat som distraherar, så mycket annat som jag borde göra eller något socialt media som ständigt pockar på min uppmärksamhet.
 Ute  är det jag, Mr C, naturen och tystnaden, absolut ingenting som stör.
 Det är som terapi att forma tankarna i ord och låta allt det som gömmer sig i det innersta få komma ut.
Den oro som snurrar runt i huvudet och blir som hjärnspöken som gärna vill skrämma är inte alls lika skräckinjagande när jag sätter ord på dem och Mr C med sitt lugn och förnuft låter mig förstå att bubblor av rädsla sticker vi hål på tillsammans och med gemensam kraft ser vi till att de inte kommer tillbaka.
Även om promenaden inte blev så lång på grund av en kropp som protesterar vilt mot kyla så var det precis vad jag behövde, få dela med mig av det som fladdrar runt, planera för en kommande resa och framförallt få höra att det inte finns några problem i världen som vi inte kan lösa tillsammans.
En promenad som gör så gott för själen.
  
Ha en magisk söndag vänner!

Kramisar
T

lördag 4 januari 2014

Rosa chock

Tack för er omtanke och värmande ord.
Har fortfarande värk och har inte fått sova så mycket som jag önskade. Därför blir det ett kort inlägg idag för hjärnan är något mosig och orden kommer inte lika lätt då.
För att pigga upp mig och lysa upp tillvaron något räddade jag några stackars rosa hyacinter från att bli slängda i affären,  att de redan blommar spelar ingen roll för mig, jag tycker bara det är underbart att de sprider sin doft här i huset och så är de otroligt vackra även som snittblommor.
För att matcha de rosa hyacinterna dammade jag av en rosa skål från JellyBean som inte sett dagens ljus på ett tag.
Japp, lite färg kan behövas då och då, men känner jag mig rätt åker skålen tillbaka in på hyllan så fort hyacinterna blommat över och jag är åter tillbaka i min svartvita värld.

Ni är många som har frågat var jag köpt klänningen som jag bar på min födelsedag.
Den shoppade jag hos Vila förra året strax innan jul. Har försökt nosa upp den på nätet men har tyvärr inte lyckats, hoppas ni har bättre tur.

Ska försöka ge mig ut en liten sväng idag, behöver andas frisk luft och röra på mig, förhoppningsvis ger det mig en energikick.

Ha en toppenlördag vänner!

Kramisar
T

fredag 3 januari 2014

Kycklingplanka lchf

Matbekymmer till helgen?
Då måste jag bara tipsa om den här goda plankan. En festligare maträtt som jag gärna bjuder på när vi inte är så många. Inte för att den är svårlagad utan mer att det är lite pyssel att få plats med plankorna i ugnen, för det blir ju liksom lite trevligare om alla äter på samma gång.
Har man inga plankor kan man såklart servera maten på vanliga tallrikar och tillaga moset i en ugnsfast form.
På nyårsafton gjorde jag min och Mr C planka enligt LCHF och med kyckling och killarna fick oxfilé med potatismos (moset blandat med ekologiska äggulor därav den helt fantastiska färgen)

PLANKSTEK LCHF MED KYCKLING
Ingredienser 2 port
Kyckling
2-3 kycklingfiléer
Ca 1/2 dl rapsolja
Ca 1/2 dl sojasås
Ca 1-2 tsk torkad timjan
Salt o peppar

Så här gör jag
 Blanda ihop marinaden till kycklingen
Häll över kycklingen och ställ den i kylen under några timmar
Stek den i några minuter så den nästan är klar


Blomkålsmos
1 blomkålshuvud
Ca 30-50 g smör moset får inte bli för löst
Ca 1 dl starkare ost typ Västerbotten

Så här gör jag
Koka blomkålen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter
Mixa blomkålen med övriga ingredienser 

Dragonsås 4-6 port
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 finhackad schalottenlök
1/2 dl finhackad färsk dragon
1/2 dl hackad färsk persilja
1/2-1 msk dijonsenap
Ca 1 msk kycklingfond
Ca 1 tsk soja öka mängden om det behövs
Salt och peppar

Så här gör jag
Blanda alla ingredienserna i en kastrull
Låt allt koka ihop under några minuter 

Tillbehör
Sparris
Tomat
Kryddsmör

Så här gör jag
Bränn av plankorna med olja i 250 grader under ca 10 minuter. Låt svalna
Lägg upp kycklingen
Spritsa blomkålsmoset runt om.
Lägg på sparris (äter du kött vira gärna bacon runt om) och en halv tomat
Gratinera i ugnen så moset får färg och kycklingen blir helt färdig
Servera med dragonsås och kryddsmör

Avnjuts gärna med ett mustigt Amaronevin
Plankorna har jag köpt på Clas Ohlson

Nu ska jag lägga mig och vila, efter en riktigt jobbig natt. Värken från hell har gjort ett besök och jag har inte sovit in blund, så jag har några timmar att ta igen.

Ha en riktigt mysig fredag vänner!

Kramisar
T

torsdag 2 januari 2014

Att duka till fest

Jag är inte riktigt redo att släppa den där jul och nyårsbubblan än
Även om jag så smått kommer att börja plocka ner julen idag, kommer ljusstakarna och stjärnorna i fönsterna får vara kvar ett tag till. Något behöver lysa upp i detta jädrans mörker vi får dras med denna vinter plus att jag inte alls tycker om den där känslan av tomhet när allt det juliga försvinner.
Men å andra sidan kanske jag ska vända på det och se det som om att det genast blir mycket mer plats för att hitta lite nytt och fräscht till hemmet, hm kanske ändå inte så dum tanke.....

Vår nyårsdukning var väldigt enkel. Jag tog bara en gammal ekbräda och borrade några hål för ljusen (och jajjemen, jag fixade det själv då McGyver vad på ett annat "uppdrag"), strödde  "snö" över, lite björkris och så hittade jag vita kottar och ekollon på Hemtex rea, 2 st 2-pack för 39 kronor är ett riktigt fynd.
Tyckte själv att det blev helt ok och så matchade det väldigt bra till varmrätten som var plankstek, ha ha.

Ett annat tips är att spara champagnekorkar och återanvända dem som placeringskortshållare till nästa fest. Placeringskorten klippte jag ut i ett styvare papper efter jag ritat av en pepparkaksform. Skrev namnen på och duttade ut lite glitterlim, enkelt men festligt.

Nu är det dags att få fart på den här damen, julen ska plockas ner och så ska jag hem till den här finaste på fika.

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T