tisdag 11 november 2014

Home2tinys glögg 2014 lchf

I helgen gick startskottet för julen 2014
Ja kanske inte så att jag började pynta och griljera skinkan men jag blandade ihop och fixade min egna lchf-glögg, den med betydligt mindre socker än den du köper i butik.
Och för mig är glögg=jul, så när den doften sprider sig genom huset börjar verkligen julkänslorna spira i hela kroppen och det är lögn i hälsingland att inte börja med både julmusik och saffransbak så japp vänner, jag är igång!

 Det är tredje året jag gör min egna glögg så man kan väl säga att det har blivit en tradition, en tradition som jag absolut inte kan vara utan och jajamen den blev riktigt god i år också.
Lite lik förra årets glögg i smakerna men i år mixade jag ner riktiga hallon.

Home2Tinys Glögg 2014
Ingredienser
75 cl rödvin
2 hela kanelstänger
1 tsk hela kryddnejlikor
1 vaniljstång
  1-2 msk lakritspulver (efter smak)
2 dl frysta hallon
ca 1-2 dl Smirnoff raspberry
Så här gör jag
Värm hallonen och mosa dem väl
Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
Blanda alla ingredienserna (även vaniljstången) utom Smirnoffen i en kastrull.
Värm vinet och ta av kastrullen precis innan den börjar koka.
Lägg på lock och låt vinet stå och dra i ca 2-3 timmar.
Sila bort kryddor och hallonkärnor
Blanda i Smirnoff raspberry
Häll upp på flaska
Njut av glöggen varm!

Vill du som jag ha något gott att tugga på till glöggen måste du prova den här nöt och fruktkakan/brödet.
Underbart gott till en bit ost (helst mögelost) och en rykande, het kopp glögg.
Ska jag vara ärlig slukade jag nästan hela kakan själv i helgen, blev in pyttebit över som gick åt blixtsnabbt igår kväll.
Receptet på lchfkakan/brödet hittar du HÄR



Lite glöggmys blev det allt ändå igår, även om här är rena kalabaliken, med en tom undervåning och en övermöblerad ovanvåning.
Men målarmästaren är igång och det blir så vitt och fräscht, så nu längtar jag bara till helgen när jag kan börja städa och kanske till och med bära upp en jullåda eller två ur källaren, tjuvkika kan man väl ändå få göra eller????

Ha en strålande tisdag vänner!

Kramisar
T


20 kommentarer :

  1. Gomorron
    Det är en fin tid vi har framför oss. Och
    jula till det ska man göra lite i taget, det är
    det som är det mysiga. Kakan ska jag göra,
    syns att den är god. Glöggen ska jag skriva
    av receptet.
    Stor kram/AM

    SvaraRadera
  2. Spännande med egen glögg! Så fina bilder, mycket mys där, gillas:)
    Jag måste få tag i den vita glöggen jag drack hos Slettvoll.
    Så mycket roligt som händer dig just nu:) Härligt!
    Ha en fin dag vännen
    Kram maria

    SvaraRadera
  3. Åh, så juligt och mysigt! Ska nog förslka hinna med att göra egen glögg i år!?
    Här tänkte jag smyga fram vinterpyntet i helgen, tror jag minsann! =)
    Kram och ha en fin tisdag!
    /Maria

    SvaraRadera
  4. Spännande recept med hallon! Igår plockade jag faktiskt några hallon i vår trädgård!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  5. Glögg är verkligen jul. Vi hade tänkt provsmaka året blossa-glögg i helgen, men glömde av det både fredagen och lördagen. Kom inte på det förrän vid 22-tiden och då hade vi ingen lust. Vi får väl se när vi kommer ihåg att korka upp den.
    Kram Helén

    SvaraRadera
  6. Låter kanongott jag som är lakritstokig. Blir det mycket lakritssmak som framträder? Kakan ska bakas när jag är hemma igen och det är snart nu. Nu kör vi nedräkning här, för på lördagsnatt tar vi mark på Sverige
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  7. Vi har också tjuvstartat julen med glögg, dock inte hemmagjord. Men ditt recept på glögg ska jag skriva upp och prova. Lät ju jättegott. Fina bilder i inläggen nedan och bilderna för RUTHiga EMMA blev ju magiska. Du är så hima duktig. Kram

    SvaraRadera
  8. jag var ju inte jul redo ännu men glögg låter ju faktiskt otroligt gott.. och det tillhör verkligen julen för mig och en massa vörtbröd (hembakat) tror nog jul känslan kommer när adventsstjärnorna står i fönstret...

    Kramar Sandra

    SvaraRadera
  9. Ja glögg är ju verkligen julfeeling! Så roligt att göra egen, det borde jag verkligen testa:) Kram till dig

    SvaraRadera
  10. Hej det var jag som vinkade till dig i dag vid 10 tiden i morse. Var på läkarbesök med min man igen i din vackra stad.

    SvaraRadera
  11. När jag passerade förbi ditt arbete skulle jag tillägga!

    SvaraRadera
  12. Jag tror jag ska testa din lite nyttigare glögg, var nyfiken på den redan förra året. Kram Anette

    SvaraRadera
  13. Men du vännen, vad bra för då var jag med när startskottet brann av. Utan glögg då, men med ett stadigt glas rött istället. peppisar och blåmögelost. Mums! Är ine förtjust alls i glögg nämligen. Nu ska jag snart inventera stjärnförrådet tror jag. Kram Mia
    http://happyvardag.se/2014/11/10/fortjanar-man-att-alskas-egentligen/

    SvaraRadera
  14. danke für das rezept und danke für die tollen bilder und liebe grüße von angie aus deutschland

    SvaraRadera
  15. Mmm vad gott, jag riktigt myser av dina fina bilder, så kul att du gör egen glögg :) Det gör pappa varje år, dock för stark för lilla mig, mycket sprit i ;)
    Jag är en sån där trök som bara gillar typ Blossas alkoholfria och traditionella smak..

    Här har en liten gran på utsidan fått belysning och en liten barrig kvist har flyttat in, så liiite har julen börjat här med, älskart!
    Kram kram

    SvaraRadera
  16. Åh så gott och mysigt!!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  17. Oj, den där glöggen verkar supergod! Vilken spännande mix! Imponerad över hur du kan komma på det över huvud taget!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  18. Åh, vad roligt med egengjord glögg, det är lyxigt :).
    Jag kanske ska slå till och prova ditt recept till jul.

    Ha det gott, fina du!
    Kram

    SvaraRadera
  19. Åhh blev så sugen på glögg nu! =)

    SvaraRadera
  20. Låter supergott med en icke supersöt glögg... Hos oss har vi en gyllene regel: Första snön = glögg!
    Gjorde egen glögg för några år sen. Gick så där... efter ett par så muggar var man nästan i kryptillstånd.... *Skratt* Blev raketbränsle av den!
    Kram Kate

    SvaraRadera