lördag 29 november 2014

Rödkålscoleslaw med smak av ingefära och chili lchf

Idag bjuder jag på ett superenkelt och gott recept 
En het och krämig rödkålscoleslaw med smak av ingefära och chili (lchf).
Jag serverar den gärna till marinerade kycklingspett eller varmrökt lax men röran är precis lika god att lägga på mackan till frukost.
Där är lite sting i coleslawen men hettan reglera du själv genom att ta mer eller mindre ingefära och sweet chili sås.

RÖDKÅLSCOLESLAW MED SMAK AV INGEFÄRA OCH CHILI (LCHF)
Ingredienser ca 4 port
250 g rödkål
2 krm salt
Ca 2-3 cm ingefära (efter smak)
Ca 1/2 dl sweet chili sås (efter smak)
Ca 2 dl crème fraiche
Så här gör jag
Finstrimla kålen
Blanda med salt och låt stå ca 45 minuter
Krama ur vätskan
Lägg rödkålen i skål
Riv ingefäran
Blanda ihop alla ingredienserna 
Låt stå kallt minst en timme 




Idag ska jag fortsätta att pyssla här i svarta huset och förhoppningsvis veva ihop en pepparkaksdeg.

Ha en strålande lördag vänner!

Kramisar
T

5 kommentarer :

  1. Så gottit ♡ ...
    /Kram fina du & ha en underbar Adventshelg!

    SvaraRadera
  2. Älskar coleslaw så detta måste jag testa. Ha en fortsatt bra lördag. // J

    SvaraRadera
  3. Mums så gott det där ser ut! Gillar färgen också. Läckert!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  4. Ser väldigt gott ut!

    Kram N

    SvaraRadera
  5. Så inbjudande och gott det ser ut och låter!
    Tack för receptet, ska testa!
    Kram
    I

    SvaraRadera