tisdag 14 oktober 2014

Päronpaj lchf

Köpte ett helt gäng päron för ett tag sedan
och eftersom de började se lite ledsna ut fick jag för mig att baka en päronpaj till kaffet efter maten igår kväll.
Det skulle jag inte ha gjort......
För jisses så god den blev, ja nu är det inget negativt med det men jag skulle ju bara ta en liten bit ...... Jo visst tjena, det gick i bara farten, det blev en liten bit till och en......
ja ni fattar, jag kunde liksom inte sluta, det blev ett riktigt pajfrosseri.

Har aldrig bakat päronpaj innan, tror jag i alla fall, jag har ju minne som en guldfisk, så jag kan ha glömt av det, men i vilket fall som helst så åkte den här pajen direkt upp på min 10-i-topp-lista av godsaker.
Jag kommer definitivt att baka den igen, förmodligen redan till helgen men först måste jag smälta den där halva pajen jag satte i mig igår kväll.



PÄRONPAJ LCHF
Ingredienser (till en mindre pajform)
Pajdeg
25 g smör
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 msk fiberhusk
1/2 msk Sukrin mellis
1 äggula
1 msk vispgrädde
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
100 mandelmjöl
1 msk honung
1 tsk lakritspulver (kan uteslutas)
1/2 dl grädde
2-3 päron 
Flagad mandel
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader 
Gör pajdegen i en matberedare
Blanda mandelmjöl och smör
Tillsätt de andra ingredienserna och kör tills du har en deg.
(öka på med mandelmjöl om degen känns för kladdig)
Ställ i kylen i minst 30 minuter
Tryck ut degen i en mindre pajform
Förgrädda pajskalet i ca 5 minuter
Höj ugnsvärmen till 200 grader
Skala och skiva päronen tunt och lägg i pajskalet
  Blanda alla ingredienserna till fyllningen
Bred på fyllningen på päronen
Strö över den flagade mandeln
Grädda i ugnen ca 20 minuter. Håll koll så den inte bränns
Serveras kall med grekisk yoghurt och vispgrädde som blandas.





Dags att packa lunchlådan och ge sig iväg.

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

22 kommentarer :

  1. Lät ju verkligen gott. Tror aldrig jag bakat med päron innan, men det får kanske bli ändringar på det. :-) Kramizz o ha en skön Tisdag/Laila

    SvaraRadera
  2. Och jag tror aldrig att jag ens har ätit en päronpaj. Låter gott. Kram.

    SvaraRadera
  3. Smarrigt värre! Jag har heller aldrig varken bakat eller ätit päronpaj innan, men det blir nog helt klart en nu. Fast med vanlig pajbotten och din fyllning :-)
    Kram Helén

    SvaraRadera
  4. Päronpaj - har jag aldrig åtit,låter riktigt gott ♡ ...
    /Kram fina Tina!

    SvaraRadera
  5. Ser gudomligt gott ut!
    O jag behöver boosta upp mig så det vore nog något :)
    Ha det så bra!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Oj så gott!! Du är en riktig lyxbagerska med massa gott på G ofta mmmmm....;))

    Kram
    Adela

    SvaraRadera
  7. Vilken duktig bakmamma du är! <3 Ha en fin start på veckan! Kram Petra

    SvaraRadera
  8. Hej ,du verkar ha ett riktigt trevligt och inspirerade kök , samt att du verkar ha idéer till Max för god mat och gottigott.
    Själv sitter vi med köksplanering och önskar någon typ av ö , jag kommer inte ihåg om du visat bilder från köket . Annars har jag önskemål av det . Ha en bra dag/Eva

    SvaraRadera
  9. Ser supergod ut den där pajen =)
    Snygg och fräsch arbetsplats!
    Alltid lika roligt att titta in hos dej =)

    Kram

    SvaraRadera
  10. Päronpaj har jag aldrig testat :) Men lät jättegott. Det är ju svårt att bara ta en bit när något är så gott, blir lätt att man bara ska en liiiiten till *haha* kram och ha en fin dag

    SvaraRadera
  11. Päronpaj, låter fantastiskt gott. Ibland måste man frossa och ta om och om igen. Kram Åse

    SvaraRadera
  12. Så gott! Jag har aldrig gjort päronpaj, tror aldrig jag har ätit det! Så, det måste ju testas....men du, vad är sukrin mellis? :)
    Kram Jennica

    SvaraRadera
  13. Ser fantastiskt gott ut! Ska absolut testas! Ha en härlig eftermiddag och kväll...kram

    tinaminastina

    SvaraRadera
  14. Det låter riktigt gott.

    SvaraRadera
  15. Jag som precis bakat er tiopoängare. Nu måste jag ju bara göra den här också. Väldigt vackra bilder..
    Kram vännen.
    Helena

    SvaraRadera
  16. Mums, så gott det såg ut. Päronpaj har jag nog aldrig ätit. Men mitt minne är som ditt ;)
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  17. Så gott! Jag vet inte vilket som är bäst att det blir gott eller inte haha.... Kram Anette

    SvaraRadera
  18. Nämen så gott det lät! Härligt med päron:) Själv har jag funderat på att göra en äppelpaj i flera veckor nu men tiden har inte funnits, men till helgen kanske jag skulle slå till:)
    Kram

    SvaraRadera
  19. Mums! Päronpaj har jag aldrig hört talas om innan. Men den ser supergod ut!
    Kram

    SvaraRadera
  20. Päron har jag heller aldrig gjorts någon paj på. Dags att göra det nu då... Lät väldigt gott! Päron har ju en förmåga att bli tråkiga fort!
    Kram Kate

    SvaraRadera
  21. Åh ser ljuvlig ut! Päron är ju så gott så detta ska testas, gillar dina recept mycket ;)!!
    Minns när päron med after eight i ugn var en riktig delikatess när man var ung ... :)

    Kramis P

    SvaraRadera
  22. Duktig du är. Ser smarrigt ut.
    Eva

    SvaraRadera