söndag 3 augusti 2014

Så vann jag Mr C:s hjärta......

Igår när mamsen var här bakade jag blåbärsknyten
Kakor som Mr C älskar och jag tror minsann att det var genom att servera dem jag vann hans hjärta en gång i tiden......
Jag brukar byta ut bären efter vad jag har hemma och just nu svämmar buskarna över av blåbär så då var valet enkelt, men det går lika bra med björnbär, rabarber äpple osv.
Som alltid när jag bakar är det inget avancerat recept att följa utan det är både enkelt och går fort att fixa.
Perfekta till en fika i solen

BLÅBÄRSKNYTEN
Ingredienser ca 7 st
Mördeg
3 dl mjöl
3 msk socker
100 g smör
1 ägg
Fyllning
Blåbär
2 msk socker
1 msk potatismjöl
Pensling
1 ägg
Garnering
Pärlsocker
Mandelspån eller hackad sötmandel
Så här gör jag
Sätt ugnen på ca 200 grader
Kör alla ingredienserna till mördegen i en matberedare
Låt den stå i kylen ett litet tag
Kavla ut degen ganska tunt
Skär ut ca 7 fyrkantiga bitar
Lägg några blåbär på varje ruta
 Blanda socker och potatismjöl och strö över blåbären
Vik upp deghörnen och kläm samman dem
Krama ihop överbliven deg och lägg som en liten rosett på varje knyte
Pensla dem med uppvispat ägg 
Strö över lite pärlsocker och mandel
Ställ knytena på en bakplåtspapperklädd plåt
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter beroende på ugnsvärme
Serveras ljumna med glass, grädde eller vaniljsås.

Nu ska jag fortsätta att städa, inte kul alls, men kommer solen tillbaka då blundar jag för dammråttorna och går ut och lägger mig i solstolen istället.

Ha en mysig lördag vänner!

Kramisar
T

20 kommentarer :

  1. Mmm vad gott nästan som blåbärspaj. Har jag sagt att jag älskar blåbär?? Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Ser galet gott ut! Det måste testas. Har fullt med blåbär på tomten!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Oj, det såg riktigt gott ut! Kanske kan testa det nu när blåbären börjat mogna här också!
    Ha en fin dag!/Nettan

    SvaraRadera
  4. Woooo...Sååå gottit & vilka fantastiska foton/Kram fina du & ha en ljuvlig kväll!

    SvaraRadera
  5. Åh så gott det låter!

    SvaraRadera
  6. Ljuvliga bilder och så gott det ser ut, bär uppträdda på strå det påminner och härliga barndomsminnen. Kram Kram Åse

    SvaraRadera
  7. Åh så gott det ser ut, mums! Härligt med bär uppträdda på strå, underbart. Själv trädde jag smultron på strå här för någon dag sedan:)

    SvaraRadera
  8. Ser gott ut!
    Jag var ute på tjejkväll i tisdags. Himla trevligt att få sitta och snacka lite skit. :)
    Nu är det lördagsmys med N. Tjejkväll hemma.

    Ha en toppen helg!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  9. mm... låter gott! Och bilderna, ljuvliga!
    Ha en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
  10. Musigt det ser ut vännen! Kram

    SvaraRadera
  11. Så gott det ser ut ! Enkelt och snabba recept det gillar jag och det brukar ofta va det godaste, Ska testa dina blåbärsknyten en dag.
    Kram Erika

    SvaraRadera
  12. Så gott det ser ut! Förstår att mannen föll för dessa ;) Fina bilder, kram Suss

    SvaraRadera
  13. Ser gott ut som alltid hos dig. Förstår att mannen föll och stannade kvar. Kram Anita

    SvaraRadera
  14. Får man bli sugen på sådant till frulle? Busfrulle som mina grabbar brukar säga. Hursom...det ser mumma ut! Kram Mia
    http://happyvardag.se/2014/08/02/love-is-all-around-2/

    SvaraRadera
  15. Vilka härliga bilder, det ser riktigt smarrigt ut. Ha en fin dag. Kram Emma

    SvaraRadera
  16. Så sött! Ett smart trick att få mannen på fall ;-)

    Tack för receptet! Älskar kontrasten på blåbär o smultron! Här finns inga bär. Snustorrt i skogen! Men jag har en buske full med svartavinbär. Kan nog passa med det också.

    Kramar Anna

    SvaraRadera
  17. Men åååh som du frestas ! Här håller vi på med typ en sopdiet…..och det där såg ju magiskt gott ut !
    Kram Jess/Style de Vie

    SvaraRadera
  18. Det ser ju fasligt gott ut!

    SvaraRadera
  19. Mmm blev lite sugen, får kanske ta och testa dem. :-) Men det får vänta tills solen går i moln, för just nu är det såå skönt ute i solstolen med min bok. :-) kramizz och fortsatt skön söndag trots utebliven sol./ Laila

    SvaraRadera
  20. Tack för receptet! De blev jättegoda!

    SvaraRadera