tisdag 29 april 2014

Rabarberpaj med en touch av lakrits lchf

Vilken lycka att få plocka sina egna rabarber i trädgården
Det är  väl inbillning men jag tycker alltid pajen eller kakan smakar så mycket bättre om man själv har plockat bären eller frukten, det blir liksom en annan känsla.
Vi fortsatte med projekt köksträdgård förra sommaren men tyvärr blev det inte så mycket planterat som vi önskat, men några rabarberplantor petade vi ner och till min glädje verkar de ha trotsat vinterns kyla och lyckats med bedriften att kravla sig upp ur jorden, hurra.
Så i lördags snodde jag ihop en rabarberpaj à la lchf som blev riktigt smarrig, men så gjorde jag det igen......skrev inte ner de exakta måtten
Och eftersom jag har ett minne som en guldfisk så rinner sådana viktiga saker av mig lika fort som smöret på en teflonpanna, så japp det här receptet får ni ta med en nypa salt, det kan vara så att ni får öka på någon av ingredienserna......eller kanske till om med minska ha, ha, som sagt, guldfisk.....
Jag har inte använt något sötningsmedel på rabarberna, därför är pajen något syrlig.

RABARBERPAJ MED EN TOUCH AV LAKRITS LCHF
Ingredienser liten form
Rabarber
75 g smör
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl kokosflingor
1 tsk honung
1 tsk lakritspulver
1/2 tsk vaniljpulver
Mandelspån
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg ut den sköljda och skurna rabarbern i en liten ugnsfast form
Smält smöret
Blanda i övriga ingredienser förutom mandelspån
Bred ut smeten över rabarberna
Strö över mandelspånen 
Gräddas i ugnen tills pajen fått fin färg ca 15-20 minuter beroende på ugnsvärme
Serveras med vispgrädde eller grekisk yoghurt

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

30 kommentarer :

  1. Så gott med rabarberpaj! Väntar på att mina ska komma upp lite mer sen tänkte jag göra en egen variant på nyttigare paj ;)
    Fina bilder, kram Suss

    SvaraRadera
  2. Himmel så gott! Det blev aldrig någon paj i helgen för mig, så nu är jag sååå sugen:)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Mmm Gottit & så vackert porslin ♡ ...
    /Kram vännen

    SvaraRadera
  4. Mums vad gott med rabarberpaj .Underbara bilder .Ha en fin tisdag .Kram Rita

    SvaraRadera
  5. Heeeeej!
    Men å vilka ljuvliga bilder. Vår rabarber börjar också komma nu och jag tycker som du...nog smakar det bättre om det är egna bär..;)
    Ha en fin dag!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  6. Älskar rabarber, bruka design, men INTE lakrits ;-)
    Tur man kan ploca bort det då?
    Ska göra en ananaspaj till imorgon och svägerska är glutenallergiker, så jag ska hitta ett bra recept:)
    Men brukar undvika för mycket gluten o laktos själv, för min mage mår bättre då:)
    Ha en go dag Tina!
    Kramar Anna

    SvaraRadera
  7. Så himla gott med rabarberpaj. Det är sommar det! Hoppas att allt är bra med dig vännen
    Kram Carola

    SvaraRadera
  8. Oj, så gott. Jag har inga rabarber, har tyvärr inte lyckats med dem men i år så. Längtar efter rabarber paj och detta såg ju och lät ju så himla gott.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  9. Tack för det receptet! Måste ju vara en hit, både rabarber och lakrits två av mina favoriter i en och samma paj. Mums!! Det ska jag testa. Kram Annika

    SvaraRadera
  10. Åh så himla gott!Rabarber reda alltså;)Himla fint porslin med gör det ju inte sämre precis;)

    SvaraRadera
  11. Egna rabarber är guld värda, tror jag ska fixa till mig en rabarberpaj i helgen om jag hinner med

    kram kajsa

    SvaraRadera
  12. Vi bakade rabarberpaj härom dagen, första rabarberna vi plockade i nya trädgården. Kram.

    SvaraRadera
  13. Jag kan bara niga och tacka för alla dina Lchf-godis-recept! Älskar't!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  14. Gu' vad den ser god ut! Har inte kollat hur långt våra rabarber har kommit...hoppas de står kvar;)
    Kram

    SvaraRadera
  15. Håller med, egen plockade bär är något speciellt :-)
    Jag tror det finns hopp för mina rabarber som jag satte förra året!
    Idag har mannen grävt och lagt sten runt (stora drömmen) trädgårdslandet!

    Kram vännen
    Sandra

    SvaraRadera
  16. Tack för ett bra lchf-recept! Den ser så god ut...
    Kram Eva, Tinibelli

    SvaraRadera
  17. Rabarberpaj är riktigt gott.
    Hoppas du haft en fin dag
    Kram Linda

    SvaraRadera
  18. Så gott, längtar tills jag kan börja plocka av mina rabarber. Dom har inte blivit så långa ännu. Lakrits ska testas i alla fall när jag gör rabarberspaj nästa gång.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  19. Visst smakar det bättre när man har plockat bären själv. Lakrits på rabarberpaj, det måste provas, jag som älskar lakrits (och rabarberpaj ;) ). Ha en fin kväll! Kram Camilla

    SvaraRadera
  20. Mmm vad gott och visst är det lite lyxigt att ta från egen skörd. Din form blev jag lite småkär i, jätte fin. Kram anette

    SvaraRadera
  21. Men den lät väldigt spännande. Även om jag inte äter enligt LCHF ska jag nog testa denna. KRAMAR Pernilla

    SvaraRadera
  22. Mmmm, lät väldigt gott. Måste jag prova någon dag. Hoppas du haft en skön tisdag. Kram Mia
    http://happyvardag.se/2014/04/28/att-kanna-igen-sig-sjalv/

    SvaraRadera
  23. Rabarberpaj är alltid gott, spännande kombo med lakrits.
    Kram

    SvaraRadera
  24. Vilka underbara kort och vilket fint porslin. Bruka eller Mateus? Älskar lakrits så den där måste jag testa.
    Kram Helena
    Ps du kan inte ångra dig att komma på lördag. jag vill inte vänta tills i höst.

    SvaraRadera
  25. Lakrits i pajen verkar ju spännande :-) Ser supergott ut!

    SvaraRadera
  26. Men mums vad gott det både låter och ser ut!!! Tack fr tipset (ännu en gång). Kram

    SvaraRadera
  27. Lakrits och rabarber? Ja, det kanske funkar. :)
    Våra är påväg upp och de är väl de som först kommer och växer så det knakar.

    Ha en toppen valborg!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  28. Jo..plockar man ingredienserna själv så blir det ju godare, så är det ju :)

    Va gott det såg ut på bilderna :)

    Ha en skön valborg.

    SvaraRadera
  29. Jag hittade detta via jeanette, som länkat hit (jjsdagar). Gjorde den nyss men tog hallon i stället för rabarber. Underbart! Tack för tipset!
    Kram!

    SvaraRadera