tisdag 11 mars 2014

Chokladmoussebakelse lchf

Den här sagolikt goda chokladmoussebakelsen njöt vi av i lördagskväll
jag menar, en seg chokladbotten toppad med len chokladmousse på ett krispigt chokladflarn, kan bara bli succé både för öga och gom.
 Vad som är bra med den här desserten är att du kan förbereda det mesta dagen innan och bara smälla ihop härligheten strax innan serveringen och sånt gillar vi eller hur?
Jag gjorde två varianter, så det är bara att välja vilken som passar dig bäst!

CHOKLADMOUSSEBAKELSE LCHF
Ingredienser 4 port
Brownie
1 dl mandelsmör (jag gjorde eget men det finns färdigt att köpa Kung Markatta)
1 ägg
1/4 dl rumsvarmt smör eller kokosfett
1/4 dl honung
1/4 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt

Chokladmousse
1 dl vispgrädde
1 äggula
50 g mörk choklad
1/2 tsk honung

Dekoration
Mörk choklad
Vit choklad 
Jordgubbar
Salta torrostade hasselnötter
Vispgrädde 

Så här gör jag
Sätt ugnen på 180 grader
Lägg bakplåtspapper i en liten form
Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör till en slät smet
Häll upp i formen 
Grädda i ca 25-30 minuter beroende på ugnsvärme (ska vara lite kladdig i mitten)
 Låt svalna

Smält chokladen i mikron
Vispa grädde med honung
Rör ner äggulan i den smälta chokladen (chokladen får inte vara varm då skär sig moussen)
Vänd ner lite av grädden i chokladsmeten och rör den slät
Tillsätt resten av grädden och rör den riktigt slät.
Låt moussen stelna i kylen minst 2 timmar (låter du den stå över natten, plasta in moussen, så den inte får kylsmak)

Smält den mörka och vita chokladen var för sig i mikron
Bred ut den mörka chokladen på ett bakplåtspapper
"Droppa" över den vita chokladen
Låt chokladflarnen stelna i kylen

Stansa ut fyra stycken runda former ur kakan (min kaka blev hög så jag delade den även på mitten)
Spritsa ut chokladmoussen på kakan
Lägg på ett chokladflarn
Spritsa på ytterligare chokladmousse
Dekorera med jordgubbar, salta torrostade hasselnötter och vispgrädde
Njuuuut!

Vill du istället göra en "vanlig" chokladmoussebakelse bakar du brownie enligt recept nedan och byter ut den mörka moussen mot mjölkchoklad. 
Lägg ihop och dekorera bakelsen exakt samma som enligt lchf-receptet

CHOKLADMOUSSEBAKELSE
Ingredienser
Brownie
Recept på brownie (stor plåt, frys in det du inte använder) hittar du här

Mjölkchokladmousse
150 g mjölkchoklad (jag använde Marabou)
2 äggulor
2 dl vispgrädde

Så här gör jag
 Smält chokladen i mikron
Vispa grädden 
Rör ner äggulorna under kraftig omrörning i den smälta chokladen (chokladen får inte vara varm då skär sig moussen)
Vänd ner lite av grädden i chokladsmeten och rör den slät
Tillsätt resten av grädden och rör den riktigt slät.
Låt moussen stelna i kylen minst 2 timmar.

Ha det bäst vänner!

Kramisar

41 kommentarer :

  1. Men så mumsigt, det ser riktigt proffsigt ut..... Önskar dig en bra dag. Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Så härliga bilder, det vattnas i munnen fast timman är tidig ;)
    Jag gjorde "din" hallon-lakritsmousse i helgen, mums!!

    Kram kram P

    SvaraRadera
  3. Väldigt inspirerande bilder...blir ju jättesugen. :-) Önskar dig en riktigt bra dag. Kramizz Laila

    SvaraRadera
  4. Men Tina inte kan du visa helt ljuvliga bakverk så tidigt:) och tänk det är flera dagar kvar till helgen och man kan prova denna sötsak:) Behöver jag tala om att jag blir hur sugen som helst. Du är så duktig på att få till det där lilla extra piffet som gör att det ser så lyxigt ut.
    Ha en fin dag vännen
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Saknar ord… vill ha direkt!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  6. Åh vilka ljuvligheter :) du kanske borde bli konditor? så duktig på att baka :) ja våren är härlig så jag önskar dig en ljuvlig dag kramen

    SvaraRadera
  7. Oh herregud så gott detta såg ut. Ja detta måste nog prövas inom kort.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Men jisses. De ser helt fantastiska ut! Vad duktig du är.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  9. Jag döööör så gott det ser ut Tina! Låter fantastiskt gott! Igår kväll blev jag så riksgenomsnittet på chokladmousse att jag stod här hemma vid 21-tiden och rörde ihop.
    Kram och ha en fin dag!
    /Rebecca
    http://femme.se/piccolecose/

    SvaraRadera
  10. Finaste Tina! Inte bara modellsnygg utan en mästare på att baka och fixa! Vilka bilder det blir sedan! Du är grym! Jag tycker absolut att du ska göra en bok med recept och annat fint!
    Jag köper den!
    Ha en fin tisdag vännen!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  11. Ser helt ljuvligt gott ut, du kan du..:-)
    Känns som det skulle bli en favorit i min chokladälskande familj💗

    KRAM

    SvaraRadera
  12. Guuuuuuuuud så gott det ser ut. :) Tack för inspirationen fina du.
    kram och ha en go dag

    SvaraRadera
  13. Gottit ...& otroligt vackra foto vännen/Kram i vårsolen

    SvaraRadera
  14. Oj oj oj vilken fest. Efter att ha testat dina recept i helgen och varit mätt och belåten så det räcker vet jag inte om jag "vågar" testa detta ännu. Väntar tills det blir helg att njuta igen.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  15. vad ljuvligt gott det ser ut .Härliga bilder .Kramar Rita

    SvaraRadera
  16. Åh, hur gott såg inte detta ut? Nu blir jag superhungrig så här för lunch. Ha en fin dag, tack för inspirerande blogg och bilder. Kram Annika

    SvaraRadera
  17. Ser fantastiskt gott ut!!! Och som ett riktigt konstverk!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  18. Åhh förstår att det blev succe! Så gott det ser ut! Tackar för nytt recept i lchf-mappen för det är det enda som gäller för mig ;) Kram Suss

    SvaraRadera
  19. Det där lät farligt gott för en chokladälskare! Har du någon över så stämplar jag ut direkt från jobbet och kommer :-)
    Kramar Sandra

    SvaraRadera
  20. Men jag tror jag smäller av sååååå gott!!!
    Du borde ju ställa upp i hela Sverige bakar!!!
    Choklad är det bästa jag vet, så himmel va gott:))
    Ha en fin dag o hoppas du med njuter av sooooool!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  21. Mycket smarrigt!!
    Vårkram till dig vännen
    /Lollo

    SvaraRadera
  22. Jisses!!! Ge mig en sån och min dag är gjord känner jag just nu=))

    Kramen Hannis

    SvaraRadera
  23. Slickar mig runt munnen, skriver ut recepten och tackar min gud för att arbetskamraten precis erbjöd choklad som kompensation för stunden.

    Kram Kajsa

    SvaraRadera
  24. Är du säker på att du inte är konditor eller nått?? :) Ser toppen ut!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  25. Ser ljuvligt ut! Här står jag och dreglar :)
    Kram

    SvaraRadera
  26. Mums, det där ser så gott ut! Jättebra tips som jag nog kommer att prova någon helg framöver...
    Nu finns kudden med getpäls att se på min blogg (du var ju nyfiken på att se bild på den)!
    Kram Eva, Tinibelli

    SvaraRadera
  27. Men så gott. Förstår att det blev helgens succé. Kram.

    SvaraRadera
  28. OMG, va det ser smarrigt ut.

    SvaraRadera
  29. Å vad det där ser smarrigt ut..
    Du är en fena på att lägga upp det snyggt också..;)
    kram Katarina

    SvaraRadera
  30. Men ååhhh vad gott! Och vad vackert! Du får liksom alltid till det....dina mästerverk äter man lika mycket med ögat som med munnen! :)
    Kram Jennica

    SvaraRadera
  31. Maj Gad!!! :-D Så galet gott det ser ut - och snyggt!!!

    Hoppas att du har haft tid att njuta lite av solen idag!

    Kram Nina

    SvaraRadera
  32. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  33. Ser underbart gott ut! Shit vad duktig du är!
    Kram

    SvaraRadera
  34. Men snälla du! Vilken skapelse. Ser helt fantastiskt god ut. Du är för duktig. Tråkigt med värken, hoppas den ger sig snart. Du kanske börjat jobba för tidigt. Kroppen skriker NEEEJ frågan är till vad? Du vet säkert innerst inne vad den mår bäst av. Var rädd om dig
    Kram Helena

    SvaraRadera
  35. Men herregud Tina vad du frestas! Så gott! Jag som har sötförbud just nu!!

    Får spara den tills vi får gester nästa gång. KRAM Anna

    SvaraRadera
  36. Att det ser sagolikt gott ut behöver jag inte en skriva….vet att alla håller med mig!

    Men det gör det, ser fantastiskt ut.

    KRAM!

    SvaraRadera
  37. Ser helt fantastiskt ut Tina! Något som obakiga jag ska visa min bakiga dotter! För då får jag ju alltid smaka :)

    Kram

    SvaraRadera
  38. God morgon Tina.
    Vilken uppenbarelse :)
    Den är ju så vacker din bakelse och sen att den består av nästan bara choklad talar ju för sig :)
    Guud va duktig du är på att baka.
    Kramar
    Jessica

    SvaraRadera
  39. Smaken av choklad och hasselnötter... Mmmmums! Otroligt fina bilder till!
    Du kan du Tina!!
    Onsdagskram från Kate

    SvaraRadera
  40. Men hjälp så goooottttt

    SvaraRadera