lördag 15 februari 2014

Fröknäcke lchf

Nope här händer inte mycket
Ingen action alls om jag får säga så och det är hur trist som helst. 
Jag har ju så mycket jag vill göra, så många idéer och här ligger jag som en urvriden trasa. 
Men det är bara att kurera sig och som tröst moffar jag i mig hutlösa mängder av hemmagjort smör (recept hittar du här) och fröknäcke. 
Jamen det är så gott att det är svårt att låta bli. Prova själv det är inget svårt alls att göra och sen är det bara att servera knäcket till ostbrickan, som ett mellanmål eller till frukosten, jag lovar det är beroendeframkallande.

FRÖKNÄCKE
Ingredienser
4 dl kallt vatten
3 1/2 dl hela linfrön
2 1/2 dl skalade sesamfrön
1 1/2 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1-2 tsk salt (beroende på hur salta du vill ha dina knäcke)

Så här gör jag
Häll vatten och linfrön i en bunke och rör om.
Låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter
Tillsätt sesamfrön, pumpakärnor, solroskärnor och salt.
Rör om ordentligt och låt stå i minst 30 minuter
Sätt på ugnen till ca 135 grader varmluft
Bred ut frösmeten tunt på bakplåtsklädda plåtar (hur många beror på hur tunna du gör knäcket)
Grädda mitt i ugnen 50 minuter
Sänk värmen till 90 grader och grädda ytterligare 15 minuter.
Öppna luckan för att vädra ut fukten och grädda knäcket i ytterligare 15 minuter
Ta ut plåten, känn efter så knäcket känns sprött och låt svalna
Bryt knäcket i lagom stora bitar
Avnjuts med hemmagjort smör eller en god ost.

Dagens positiva tanke. Yeeees OS-guld!

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

26 kommentarer :

  1. Ser underbart läcker ut & säkert supergottit hihi...
    Jaaaaaaaa - Vilka tjejer OS Guld :)

    /Kramar om försiktigt <3

    SvaraRadera
  2. Å vad himla gott det ser ut .Hoppas att du blir bättre snart .Kramar Rita

    SvaraRadera
  3. Hej fina Tina.
    Jag har testat detta brödet flera gånger och jag håller med dig... verkligen beroendeframkallande... Men däremot har jag inte provat ditt smör :) det ska jag.
    Ha en fin lördag.
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  4. Mums så gott!! Perfekt med ett nyttigt mellanmål!!;)
    Ha en fin dag vännen.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Köpte en påse med blandade föer till knäcke för någon vecka sen. Det ska jag testa idag.
    Vilka tjejer! OS guld! Tjohooo! Kram Anita

    SvaraRadera
  6. Det där ser smaskigt ut! Wow! Eget smör!! Kan man göra det undrade jag precis, men scrollade ner och förstår ju nu att man visst kan det :-) Klart man kan... men ändå :-) JIPPI till GULDMEDALJ!! Ha det gott!

    SvaraRadera
  7. Inget kul när kroppen inte vill som knoppen. Ta hand om dig. Kram anette

    SvaraRadera
  8. Jag gör ju med ris och majsmjöl. Men nu ska jag testa ditt recept. Ha en fortsatt lördagskväll.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  9. Hallå där!
    Finns verkligen en massa varianter på de där knäckena:)
    Det recept jag har är med kokande vatten och lite olja.
    Ska prova din variant med, för ombyte förnöjer ju ;-)
    Hoppas du haft en fin dag!
    Nu väntar här snart tacos o Mellomys! För idag fick tösafia bestämma :)
    Kraaaaam Anna

    SvaraRadera
  10. Liknande frökex har jag också gjort, supergott med ost till! YES OS GULD!!!!
    Lördagskram från Kate

    SvaraRadera
  11. Mm... ser supergott ut! Kommer absolut att testa gillar enkla recept som detta.
    Min dotter brukar göra några liknande kex :)

    Ha en fin kväll!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  12. Jag kan tänka mig hur gott det är. Och med det goda smöret till, måste vara en underbar kombo. Jag har gjort något liknade knäcke en gång.
    Hoppas kroppen din mår bättre snart.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  13. Guldet såg jag!!! Hoppas att du mår bättre snart...
    Kramar Sandra

    SvaraRadera
  14. Fröknäcke gör jag ofta - det är ju som sagt beroendeframkallande - och idag har jag gjort smör! Sanslöst gott och jag känner mig så duktig med eget bröd och eget smör!
    Krya-på-dig-kramar Eva

    SvaraRadera
  15. Hoppas du mår bättre, det där fröknäcket måste jag testa.
    Underbart med guld, helt galet vad duktiga dem är.
    Fin kväll till dig, kram

    SvaraRadera
  16. Åååh, så gott! Det var längesedan (för länge sedan faktiskt) som jag åt fröknäcke. Måste ta mig i kragen och göra det nu när jag äntligen har plåtar.
    Kram fina och hoppas att du snart är på benen, redo att ta tag i alla projekt.

    SvaraRadera
  17. YES!! OS-guld!! Så häftig upplevelse att få vara med om det, jag var helt slut hemma i soffan när Kalla flög fram ;)
    Jag brukar göra det där fröbrödet, ibland har jag äggsmör på! Eller avocado, eller philadephia... mumsigt värre!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  18. Det ser gott ut och värt att testa !
    Hoppas att du mår bättre snart.

    Kramar
    Anci

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  19. Kunde ju inte sluta titta på er vackra bild i inlägget från 14 feb så vackert :) men va gott det låter med knäcke som du själv gjort mums hoppas du mår lite bättre idag då ta hand om dig fina Tina kramen

    SvaraRadera
  20. Gud vad gott det ser ut, äntligen fick jag börja baka detta supergoda brödet. För att uppväga mina söta småkakor som vi nyss har satt i oss! Toppen med goda glutenfria alternativ!

    SvaraRadera
  21. Men så gott! Beroendeframkallande säger du, det syns tydligt. Fina bilder, som alltid!

    SvaraRadera
  22. Så gott detta såg ut. MÅSTE jag bara testa. Ha det bra vännen//Kram Carola

    SvaraRadera
  23. Det är så gott med fröknäcke och verkligen beroendeframkallande. Kram!

    SvaraRadera