torsdag 27 februari 2014

En direktlänk till mitt hjärta

Vet ni
varje gång jag delar med mig av mitt innersta, blotta mina känslor och öppnar dörren till det privata, knyter det sig alltid lite extra i magen. 
Är jag för öppen och blir det för personligt?
 Kanske, men samtidigt är jag glad att jag gör det, för vi är så många där ute som har fått uppleva bristande kompetens och empati inom vården, som dagligen brottas med en låg självkänsla och dåligt självförtroende och som varje morgon vaknar med en kronisk sjukdom och ständig värk.
Vi behöver någonstans veta att vi inte är ensamma, att vi är fler med jobbiga erfarenheter och att det är helt ok att känna som man gör.
Under många år trodde jag att ensam är alltid stark, att be om hjälp är ett tecken på svaghet och visa sina känslor är lika med att blotta sig själv för hela världen.
 Idag ser jag det mer som att ju fler vi är desto mer kan vi påverka, att dela med sig av sina erfarenheter är en styrka och att visa sina känslor öppet är bara ett tecken på att jag är en människa precis som alla andra.
Att få ta del av era upplevelser gör mig både ledsen och glad, ledsen för att vi är så många som har blivit bemötta på ett kränkande och nedlåtande sätt inom sjukvården men också glad att ni delar med er, för den där känslan av att veta att man inte är ensam ger mig och många med mig en inre styrka att kämpa vidare.
 Tack vänner för att ni finns era ord har en direktlänk till mitt hjärta!
 

Ha en härlig torsdag vänner!

Kramisar
T

29 kommentarer :

 1. Fina fina du ....
  Beundrar ditt öppenhjärtliga sätt att blogga <3

  /Kramas

  SvaraRadera
 2. Tack själv! Det är modigt att vara öppen.

  Kram N

  SvaraRadera
 3. Jag beundrar verkligen dig som ger så mycket av dig själv!

  Ett fång kramar till dig!
  Marie

  SvaraRadera
 4. Stooor hjärtekram till dig finaste!
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Finaste Tina.....Kram Anette

  SvaraRadera
 6. En varm kram till dig fina vännen <3

  SvaraRadera
 7. Stor kram till dig vännen <3 /Diana

  SvaraRadera
 8. Sötaste, modiga Tina!
  Tänk så här att det där kränkande, nedlåtande bemötandet du fick var från EN läkare som kanske inte visste bättre. Han kanske tom. hade haft en jävligt taskig dag, bråkat med frugan eller nåt annat så han inte riktigt kunde tänka klart... Är helt övertygad om att du med all säkerhet kommer att få ett annat, proffsigare och positivare bemötande från någon annan, kompetent läkare. Boka en ny tid och stå på dig!
  Puss o Kram vännen!
  Judita

  SvaraRadera
 9. Och tack själv för att du delar med dig!

  Rikigt coola bilder!

  Varma kramar!

  SvaraRadera
 10. Massor av kramar till dej underbara du ./Rita

  SvaraRadera
 11. Jag håller med om alt fint du skrivit!!!;)
  Ha en toppendag.
  Kramar!

  SvaraRadera
 12. Det finns många klantskallar på vår jord och ibland råkar man på någon som stjälper omkull en rejält, men det ger lite upprättelse att dela med sig av eländet. Och samtidigt som man får veta att man inte är ensam om att råka ut för sådana händelser, så är det sorgligt att det är så många som delar erfarenheten.
  Vi deltar i en bloggsfär där bloggkärlek råder, men kommer man in en sfär där det finns näthat ska man nog vara försiktig med sitt privata. Det kan bli många sårande kommentarer.
  Kramisar M.E

  SvaraRadera
 13. Jag tycker att du skriver väldigt fint och öppet (kan man säga fint, jag gör det) något ord, tanke, känsla du delar med dig har med all sannolikhet hjälpt någon, hjälpt någon att ta steget att förändra!
  Stor kram till dig
  Sandra

  SvaraRadera
 14. Du är modig. För så är det ju. Vågar man inte prata om det jobbiga tror man lätt att man är ensam. Men genom att öppna upp och våga kan man hjälpa andra och därmed varandra. Kram.

  SvaraRadera
 15. Stor kram till dig. Jag hoppas du kommer fortsätta vara öppen och dela med dig som du gör, jag tro många är hjälpta av det. Jag är hjälpt av det och jag vill bry mig om dig.
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 16. Jag säger också bara: KRAAAAAM

  Och tack för att du delar med dig <3

  SvaraRadera
 17. Vi är ganska lika så du och jag när det gäller att dela med sig i blogglandia. Först är det som du skriver den där lite äckliga känslan om det blir delat för mycket, sen blir det bara underbart. Jag är tacksam för att du delar med dig.
  Kram

  SvaraRadera
 18. Mycket modigt tycker jag.
  Kram mamma C

  SvaraRadera
 19. Ensam är oftast inte stark.

  Jag tänker att det är något sorgligt över att man måste vara som starkast när man är som svagast. När man mår dåligt skall man föra sina strider för att bli lyssnad på och för att få den hjälp man behöver. Det är fel. När man är svag så har man ju oftast inte kraften.

  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 20. Ååååå va fint du skriver. Massor med varma kramar

  SvaraRadera
 21. Det är tråkigt att höra om ett okänsligt bemötande, men mer underbart att höra om alla som bryr sig !

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera
 22. Tack för titten hos mig .. =)
  Om du visste vad jag är glad över mitt MC-kort och min motorcykel. För några år sen tröttnade jag på att sitta bakpå älsklingen och tog mig i kragen och förverkligade drömmen om eget hojkort och det ångrar jag inte en minut.. =)

  Att leva med värk och bli motarbetad av sjukvården vet jag mycket väl hur det är. Jag gick in i väggen i för 13 år sen och resan tillbaks var lång och sjukvården var det inte som fick mig att må bättre utan den alternativa vården. Så efter många år med Holistisk Yoga, Meditation och Healing så mår jag bättre och efter flera års utbildningar så står jag nu i startgroparna att öppna min egna mottagning där jag ska jobba med Healingbehandlingar, Mediumskap och Meditationsstunder .. =)

  LCHF har jag provat till och från men haft lite svårt att riktigt fastna för, men den här gången går det bra och jag vet ju att det framför allt är toppen för hälsan att skippa de snabba kolhydraterna, går jag sen ner i vikt av det så gör det inget för jag har några för många trivselkilon .. ;)

  Må så gott!
  Kram Patricia

  SvaraRadera
 23. Så bra att du delar med dig vännen! Svarade även på förra inlägget! KRAM Pernilla

  SvaraRadera
 24. Du är en UNDERBAR bloggare!
  Dina inlägg känns ärliga, jämfört med många andra som bara tipsar till olika hemsidor för att få olika fördelar!

  Fortsätt så här, Du vinner våra läsarnas hjärta med DITT ENORMA VÄRME OCH HJÄRTA!

  Kram Sara

  Ps. Otroligt glad att jag hittat hit, längtar varje dag efter fina bilder och Dina inlägg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Sara blir otroligt glad över dina ord o jag är så glad att du kikar in till mig. Ha nu en bra start på veckan. Kramisar Tina

   Radera
 25. ....glömde en annan fin sak med Din blogg, Du låter oss skriva precis det vi vill, fast vi kanske inte alltid håller med! Många bloggare visar ej våra kommentarer utan redigerar dom efter deras åsikt och det tycker jag är SKANDAL!

  Ha en fin dag Sara

  SvaraRadera