fredag 27 december 2013

Oemotståndligt avslut på nyår

Igår gjorde jag den här godingen till dessert
En favorit under många år som jag faktiskt helt glömt bort.
Tur att jag har en hel del recept sparade som jag kan plöja igenom när fantasin tryter.
 Nu vad det dags att damma av det här gamla receptet, en enkel men underbart god efterrätt och efter vi smaskat i oss denna godsak (jag gjorde min enligt lchf), gav mamsen den lyriskt tummen upp och tyckte minsann att det här vad ett tips till alla er som vill ha ett oemotståndligt avslut till nyår. 

MARINERAD FRUKTSALLAD MED MARÄNG
Ingredienser 4 port
4 äggvitor
2 dl socker

Ca 1 apelsin
Honungsmelon
Ca 1 banan
Jordgubbar färska eller frusna (jag använde frusna)
Mandelspån
Ca 2 tsk Cointreau

Glass (jag använde Siaglass Cassata)

Så här gör jag
Skär banan, honungsmelon, jordgubbar och apelsin i mindre bitar.
Blanda dem med cointreau och mandelspån
Låt stå i kylen och marineras

Sätt ugnen på grillvärme
Vispa äggvitorna och häll i sockret lite i taget
Vispa marängen hårt

Fördela lite av fruktsalladen i fyra höga glas som tål ugnsvärme
Lägg därefter i glassen 
Varva fruktsallad och glass
Toppa slutligen med marängen
Sätt in glasen i en het ugn
Låt ugnsluckan vara öppen
Gratinera i ett par minuter tills marängen fått färg
Servera genast.

Nu är det full rulle här, vi ska strax ge oss iväg då jag har fått hedersuppdraget att få följa med lille F och shoppa kläder.
Höll nästan på att trilla av stolen av lycka när han frågade om jag hade lust att följa med.
Så här kan jag inte sitta längre, dags att köra.

Ha en strålande fredag vänner!

Kramisar
T

33 kommentarer :

  1. Smarrigt värre!!! Gillar frukt desserter, brukar vara minst sött....
    Hoppas Ni gör lite fynd, sonen och Du idag! Kram Kate

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut! I år ska vi inte fira nyår här hemma vilket är länge sedan vi inte gjorde så jag behöver inte planera för detta...
    Jättefin ring du fått! Kramis Suss

    SvaraRadera
  3. Ja det där var verkligen en bortglömd klassiker, jag gjorde den alltid i form istället för glas ofta som efterrätt till planka ,typ nångång nittonhundra aldrig :-)))
    Lycka till med shoppandet och ha en god fortsättning.
    Kram Bittan

    SvaraRadera
  4. Oj oj så gottit. Vad kul att shoppa kläder, ha en rolig dag :)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Ser supergott ut! Tack för receptet., vore kul att prova något nytt. Jag brukar göra crème brule till nyår.
    Å så kul att följa med sonen på shoppingrunda!!
    Ha en fin dag
    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Mm...Mumms så gottit <3
    /Gott slut på 2013 & Gott Nytt År 2014 önsklar jag/Kram fina du

    SvaraRadera
  7. För mig är det inte alls konstigt att han frågar dig om shoppingråd. Du har så fin stil och smak. Kram.

    SvaraRadera
  8. Mums! Ha en härlig shoppingdag. Kram Stina

    SvaraRadera
  9. Mmm det låter gott. Sitter faktiskt och funderar på nyårsmaten så alla tips är intressanta nu. Kram Anette

    SvaraRadera
  10. Men mums! Det där lät ju supergott!!
    Tack för tips!
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Din rackare som läskar med sånt här när man sitter på jobbet och inte kan få några godsaker!
    Kul att shoppa med grabben!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  12. Mums, så gott det ser ut!
    Härligt att shoppa med sonen!
    Kram/maria

    SvaraRadera
  13. Ser verkligen smarrigt ut :) Hoppas dagen blev härlig! Kram/ Ninni ♥

    SvaraRadera
  14. Hoppas han hittade något på rean sonen din. Det var ett smarrigt recept som du delade med dig.

    SvaraRadera
  15. mmm va smarrigt=)Hoppas det gick bra shoppa=)

    SvaraRadera
  16. Tack för tipset. detta receptet snor jag rakt av till nyårs desserten=) tack=)

    SvaraRadera
  17. Mums, det snor jag nog jag också, men en fråga - du skrev att du gjorde den enligt LCHF? Varken socker eller glass funkar väl då? Eller?
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  18. Ser himlans gott ut, man behöver inga kokböcker längre, bara att kika in här ;)
    Hoppas ni hade trevlig shopping!

    Kram kram

    SvaraRadera
  19. Ser mycket smarrigt ut. Dock är nyårsefterätten redan bokad.
    Kram

    SvaraRadera
  20. God fortsättning, verkar som ni haft en bra jul. Träffa tomten och allt. Våran lämna på klappar på morgonen och senare en säck utanför.
    Ha en toppen helg!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  21. Yumyumyum!
    Nu frestar du igen så det står härliga till. :)
    Kramar och God Fortsättning

    SvaraRadera
  22. Marängdessert är ju bara bäst ;) - det blev en citronpaj med maräng på julafton och imorgon blir det en vinbärspaj med maräng, kanske kopierar jag din variant till nyår ;)

    Kram Ullis

    SvaraRadera
  23. Låter fantastiskt gott. Och så läckert det ser ut också. Perfekt till nyår.
    Hoppas klädshoppingen gick bra.
    Kram Helén

    SvaraRadera
  24. Ja, hur gott som helst både låter det och ser ut! Tack för tipset. Jag är galen i maräng!

    KRAM och tack rara för dina gulliga ord!

    SvaraRadera
  25. Gott i gott gott :) önskar dig en god fortsättning fina Tina kram

    SvaraRadera
  26. Men åh, så gott det ser ut!! Nästan så jag vill avvika från min egen tänkta nyårsdessert:-)

    Hoppas du får en riktigt trevlig shopping med sonen!

    Kram Cecce

    SvaraRadera
  27. Mums, ge mig en nu :) kramis Diana

    SvaraRadera
  28. Tack för tipset, den serveras nog här på nyår! Kram

    SvaraRadera
  29. Åhhhh då himla gott det ser ut! Måste testa någon dag ♥

    kramizzz

    SvaraRadera
  30. Låter fantastiskt gott... och så vacker! :)

    kram kram Malin

    SvaraRadera