tisdag 12 november 2013

Home2tinys glögg 2013

Glögg hör advent och julen till
och jag måste erkänna att jag är barnsligt förtjust i denna varma och kryddiga dryck. Jag avnjuter den gärna tillsammans med ett nöt och fruktbröd och goda ostar, en kombination som gör mig extra lycklig i magen.
 Men eftersom jag sedan nästan två år tillbaka undviker socker så mycket som möjligt, dricker jag inte glöggen som de flesta av oss köper på systemet eller i affären, de är på tok för söta för mig, utan jag gör min egna glögg istället. Eller glögg och glögg, det är kanske mer en variant på upphottat vin men strunt samma för mig är det glögg och en fantastiskt god sådan.
 I år kryddade jag vinet med ganska mycket lakritspulver, vilket jag tyckte höjde glöggen ett snäpp, men det här är helt och hållet en smaksak därför är det bästa att prova sig fram.

Home2Tinys Glögg 2013
Ingredienser
75 cl rödvin
2 hela kanelstänger
1 tsk hela kryddnejlikor
1 vaniljstång
2 msk lakritspulver (efter smak)
ca 1-2 dl Smirnoff raspberry

Så här gör jag
Blanda alla ingredienserna utom Smirnoffen i en kastrull.
Värm vinet och ta av kastrullen precis innan den börjar koka.
Lägg på lock och låt vinet stå och dra i ca 2-3 timmar.
Sila bort kryddor 
Blanda i Smirnoff raspberry
Häll upp på flaska
Njut av glöggen varm!

Vill ni prova att göra 2012 års glögg hittar ni receptet på den här

Idag hade jag helst av allt stannat hemma, gosat framför brasan och letat inspiration inför julen, men idag är det jobbdag så det är bara att hoppa i jobbstassen, packa lunchväskan och gasa på.
Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

42 kommentarer :

  1. Några sippar med glögg brukar vara nog för min del... så kanske skulle din variant locka mer. Det verkar gott med lakritspulver i :-) Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Jag har ju också gjort egen glögg med där skulle kryddorna ligga i sprit i flera dygn, ditt recept verkar betydligt enklare! Dessutom verkar det lättare med lakritspulver än lakritsrot som det är i mitt recept! Det kanske kan bli en flaska till här...
    Kram M.E

    SvaraRadera
  3. Så roligt att göra egen glögg, det har jag aldrig provat. Dina bilder ser så inbjudande ut, så fina.
    Ha en fin tisdag. Längsta dagen på jobbet och regnet öser ner.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Hm, spännande, måste nästan prova!! Årets Blossa är inte så jättesöt men kanske ändå för söt för dig! Du behöver ju inte ha sött för du är ju redan det:)

    SvaraRadera
  5. Den där varianten du gjort låter väldigt spännande. Jag gillar inte heller så mycket socker så det där kan nog vara ett bra alternativ till mig ;)
    Ja nu börjar det bli svårt att ta sig iväg till jobb när det är så varmt & gött hemma.
    Ha en bra dag! KRAM

    SvaraRadera
  6. Tack så hjärtligt för ditt glöggrecept & vackra foto <3

    /Kram

    SvaraRadera
  7. Ja, det är så gott med glögg, så mysigt att ta en varm mugg nu när mörkret och kylan kommer. Jag får vara hemma och mysa, men tyvärr är det pga ont i halsen, så jag sitter här med te och tv, och datorn och i den finns ju hur mycket inspiration som helst! Synd bara att inte orken finns där riktigt.
    Ha en bra dag, kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Låter ju spännande ditt glögg recept, ngt att prova, då glögg är ngt av det bästa jag också vet. Har ju nästan tömt min första flaska för den här säsongen. :-) Kramizz Laila

    SvaraRadera
  9. Dina bilder gör ju att man blir supersugen att testa. Extra bra att det inte behöver stå flera veckor för att bli klar.
    Kram och hoppas dagen blir bra.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  10. men så fina bilder.
    Ha en fin dag!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  11. Måste testa ditt recept :-)
    Ha en fin vecka.
    Kram K

    SvaraRadera
  12. tack tack....behöver en glögg (som är så gott) som inte är så söt. Ha en bra dag. Kram Anette

    SvaraRadera
  13. Tusen tack för recept, här ska göras glögg, haha
    Det är ju så himla gott! Ska bli kul att höra vad maken tycker.
    Stor kram Bodil.

    SvaraRadera
  14. Jag gillar också glögg!
    Hemmagjort låter extra smarrigt ;P

    SvaraRadera
  15. Låter helt värd att prova! Gjorde egen glögg för några år sen, och den blev så stark att man gick i däck på två små glöggmuggar...*fniss* Vet inte hur jag bar mig åt.... Din låter pålitligare!!
    Tisdagskram från Kate

    SvaraRadera
  16. Åhh va mysigt, jag har aldrig provat att göra glögg men det här var ju ett enkelt och trevligt recept. Kul!

    Kram

    SvaraRadera
  17. Underbara bilder ! Din glögg låter super god .Tack för receptet .Ha en skön tisdag fina du .Kramar Rita

    SvaraRadera
  18. Låter gott. Jag har gjort dunderglögg som står och puttrar, men den innehåller en hel del socker.

    SvaraRadera
  19. Jo jag gillar systemets blossa! Mmmm! Min väninna gör egen glögg och det har blivit lite av en tradition att jag får lite... Kanske ska överraska henne ;-)
    Kramar Sandra

    SvaraRadera
  20. Tack, det låter så gott! Den ska jag absolut testa!!
    Kram

    SvaraRadera
  21. Åhhh, det är ju så gott med glögg! Jag gillar i och för sig Systemets glögg, speciellt den vanliga Blossaglöggen, men min favvis är ändå den glöggen som min syster gör!
    Och så gillade jag verkligen denna bilden, superfin!
    Kram!

    SvaraRadera
  22. Tack för receptet, allt som innehåller lite eller inget socker alls gillas. Kram!

    SvaraRadera
  23. Jag gillar inte glögg, men dina vackra bilder, de gillar jag!

    SvaraRadera
  24. Oh vilket recept! Älskar glögg, men som sagt, för mycket kolhydrater. Ska prova detta!

    SvaraRadera
  25. Men så gott det där lät! Jag har aldrig gjort egen glögg men det där receptet måste jag bara testa;) Mums!

    SvaraRadera
  26. Vilken härlig inspiration! Lät mycket smarrigt!

    SvaraRadera
  27. Glögg är ju så gott! Kul att göra sin egen!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  28. Mmm glögg.. Din låter väldigt god och härligt med lite nyttigare, kram

    SvaraRadera
  29. Mm, gott med egen gjord! :)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  30. Tack för receptet. Jag klarar inte heller vanlig glögg längre, det är bara fööör sött. Kanske att jag testar denna.

    Kram

    SvaraRadera
  31. Vi har satt glögg på svagdricka, ljuvliga dofter har börjat sprida sig, hoppas den kommer att smaka fantastiskt. Annars (eller också) ska jag absolut göra din glögg :)
    Kram

    SvaraRadera
  32. Mmm ser verkligen fram emot att dricka lite glögg... får nog ställa till med en liten glöggfest snart =) Kram på dig finaste /Mia

    SvaraRadera
  33. Wow vad du är kreativ som skapar ny glögg för varje år! Låter jättegod :)
    Jag brukar också göra glögg, men lite på en höft, och det blir mer som vin chaud. Mycket godare än den söta "köpe"glöggen.
    Kram!

    SvaraRadera
  34. Älskar glögg och den låter gott med smak av hallon i din sort, ha det fint Karin

    SvaraRadera
  35. Fint du har gjort. Glögg är så gott, i små mängder och ett till två tillfällen om året ;-)

    Kram N

    SvaraRadera
  36. Så gott med hemmagjord glögg! Och så fin flaska oxå! Kram Suss

    SvaraRadera
  37. En ny glöggvariant, den ska provas. Tack för receptet.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  38. Låter riktigt gott! Använder du dig av något speciellt rödvin?
    Kramar

    SvaraRadera
  39. Så vackert och stämningsfullt! Ett måste testa recept ;-) älskar också glögg.
    Kram kram Malin

    SvaraRadera
  40. Gud va gott det lät! Himla spännande recept.;)
    Kram!!

    SvaraRadera