lördag 31 augusti 2013

Syndigt god Tiramisu

Vi hade en mysig kväll hemma hos mamsen
som hälsar och tackar för gratulationerna. Vi åt och drack gott, babblade, skrattade och såg till att alla mamsens tavlor kom på plats. Tur att att McGyver var med, noggrann som bara den, mäter och räknar, så alla alster hänger rakt och snyggt. 
Om det bara varit jag och mamsen hade vi bara spikat upp tavlorna efter ögonmått vilket vi alla vet hur det slutar (helst med ett glas vin innanför västen), japp alla tavlor hamnar sådär på dinkeledonken vilket gör att man bara går och retar sig på eländet, drar ut spikarna och gör nya hål, ja sådär brukar man hålla på tills väggen ser ut som någon gått loss med ett maskingevär och inte tusan hänger tavlorna rätt ändå. Så tack för Mr C:s tålamod och noggrannhet (vilket jag och mamsen inte riktigt är utrustade med) nu har hon fått det riktigt fint på väggarna.
Just det efterrätten, syndigt god om jag får säga det själv. En Tiramisu på mitt sätt, alltså inte för mycket kolhydrater och socker.
I stället för savoardikex som man ska använda i en "riktig" Tiramisu bakade jag biscotti, ett recept som jag hittade här

Tiramisu på mitt sätt (lchf)
Ingredienser 4 port
Ca 6-8 st biscotti
1 1/2 dl vispgrädde
2 st ägggulor
Ca 2 msk stevia
250 g mascapone
3 msk starkt kaffe
1 msk amaretto (likör)
Kakao, jordgubbar till garnering

Så här gör jag
Vispa grädden med 1 msk stevia hårt
Vispa äggulor och 1 msk stevia till en krämig smet.
Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget och rör om till en fluffig kräm
Blanda starkt kaffe och amaretto i en skål
Doppa biscottin i skålen och smula ner dem i serveringsglaset
Bred över ett lager av mascarponekrämen över biscottin
Varva därefter biscotti och kräm, avsluta med ett lager kräm
Låt stå i kylskåp i minst två timmar (går att förbereda dagen innan)
Sikta över kakao precis innan servering och dekorera med till exempel jordgubbe

Inget roligt väder alls idag, men tror ändå att vi ska försöka ge oss iväg en tur för att fota. Skönt sen när vi kommer hem, tänder några ljus, kokar en kopp kaffe och får njuta av varsin Tiramisu, liksom det man behöver efter några timmar ute i tråkväder.
Ha en skön lördag vänner!

Kramisar
T

28 kommentarer :

  1. Jag älskar Tiramisu men brukar "synda" och äta den vanliga. Jag ska absolut testa ditt recept!
    Ha en fin dag vännen!
    Kram
    Rebecca
    http://pilotfrun.se
    pulpo och cava

    SvaraRadera
  2. Jag ääääälskar tiramisu!! Såå gott! Fy så sugen jag blev nu när jag såg dessa fina bilder!:)
    Kramar'

    SvaraRadera
  3. Vad duktig du är på både mat och desserter!
    ha en fin lördag!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  4. Du är så himla duktig på mycket saker !Låter kanon med tiramisu <3.Önskar dej en skön och härlig lördag fina du mys och njut .Kram Rita

    SvaraRadera
  5. Mums det ser verkligen ljuvligt ut!

    SvaraRadera
  6. Jisses, vad du är duktig på att baka och laga mat, jag är så imponerad!
    Skönt att ha en händig man som kan hjälpa till, jag är som du och din mor spikar upp lite på måfå, haha
    Ha en underbar helg!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  7. Jag har gjort tiramisu en gång själv och den blev rent ut sagt äcklig.....jag kanske ska prova ditt recept för visst ska det vara en mumsig efterrätt. Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Så himla gott det ser ut! Ha en riktigt go lördag!

    SvaraRadera
  9. Hade en del att läsa ikapp härinne hos dig!

    Jättevackert med björnbären i små vaser och älskar bilden när du hoppar över klipporna! Bra med dessertinspo!

    Kramar Jenny

    SvaraRadera
  10. Ha, ha, nej jag orkar inte heller hänga allt perfekt så här finns minst tre olika hål i väggen bakom varje tavla.

    SvaraRadera
  11. Jag älskar tiramisu, men mannen är inte så förtjust i det, så därför blir det sällan att jag gör det!
    Får passa på att testa ditt recept när vi får gäster för det låter väldigt smarrigt!
    Hoppas ni fick en skön fototur! Här är sådan dimma att kameran fick stanna hemma på
    fjället runt turen idag!
    Kram
    M.E

    SvaraRadera
  12. Men guuud vad gott!! =)
    Kramis

    SvaraRadera
  13. Mmmm, så gott! Tänkte jag skulle provbaka den förra chokladkakan du la ut receptet på till imorgon, som söndags efterätt!
    Önskar Dig en underbar lördag, kramis Kate

    SvaraRadera
  14. haha, det där med maskingevär känner jag igen, och sen måste jag ju sätta upp tavlorna så att de döljer hålen... Jag längtar till vintern när jag får tid att baka och laga mat, då ska jag gå tillbaka och läsa dina recept. Kram, Anita

    SvaraRadera
  15. Ooo,så gottit med Tiramisu & så otroligt läskande vackra foto :)
    Ha en underbar Lördag/Kram Annmi

    SvaraRadera
  16. Ser väldans god ut! Njut av lördagskvällen nu vännen. kram Nilla

    SvaraRadera
  17. Ser verkligen GOTT ut...
    Ha en fortsatt skön helg!

    Titti

    SvaraRadera
  18. Ser gott ut! Men det där med kaffe är ju inte min grej...
    Där är de duktiga männen, noggranna och mycket tålamod ;) kram Suss

    SvaraRadera
  19. Ha, ha låter som hos oss! Jag mäter aldrig när jag sätter upp en tavla men mannen använder vattenpass o tumstock. Det blir kanske bättre på hans vis....

    Tiramisun låter jättegod.

    Kram

    SvaraRadera
  20. Ser syndigt gott ut.
    Vad bra att hon fick ordning på tavelväggen. Kram.

    SvaraRadera
  21. Sluuurp, dreggel och stön. Ingen choklad i huset. :)
    kramar!

    SvaraRadera
  22. Hej hej!

    Härliga foton på din tiramisu...

    Kramkram

    SvaraRadera
  23. Så otroligt gott det såg ut.
    Ha en fin fortsättning på helgen.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  24. Mmm va gottit skall skriva upp det :) å tack hoppas du har en skön söndag & tack för alla fina kommentarer på insta å bloggen kram

    SvaraRadera
  25. Efterrätter ska serveras på fot! Blir genast snyggare och ser otroligt gott ut :)
    kram

    SvaraRadera