torsdag 16 maj 2013

Att baka LCHF

Ni är några stycken som har undrat
om jag äter något av det jag bakar till killarna som inte är enligt LCHF. Svarat på det är nej. För mig är maten jag äter en livsstil, inte en diet, jag vet vad konsekvenserna blir om jag äter utanför min ram och därför är det aldrig värt det. Som jag nämnt tidigare äter jag inte den här kosten för att gå ner i vikt utan helt och hållet på grund av hälsoskäl. Därmed är det inte sagt att jag äter godsaker, det gör jag, bara det innehåller minimalt med kolhydrater. För någon dag sedan när jag bakade rabarberkaka till killarna ville jag också ha något gott till fikat, resultatet av att blanda lite allt möjligt blev den här smarriga pajen.
Nu slängde jag ihop den på en höft, därför är receptet verkligen cirka och efter smak.

Rabarber med crunch LCHF 1 portion
Ingredienser
Färska rabarber skurna i slantar
Frusna eller färska jordgubbar skurna i slantar (jag använde frusna från förra årets plockning)
Frusna eller färska blåbär (jag använde frusna)
Crunch
Ca 10 g rumsvarmt smör
Hackade valnötter, mandel och hasselnötter
Pumpakärnor
Solroskärnor
Kokos
Lite Stevia
Vaniljpulver

Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg rabarber och bär i botten på en ugnsfast form
Strö lite Stevia över
Blanda ihop smöret med övriga ingredienser
Klicka ut smeten över rabarber och bär
In i ugnen ca 15 minuter (håll koll så det inte bränns)
Serveras med vispad grädde blandad med grekisk yoghurt
NJUT!
Igår fick solskyddet verkligen göra skäl för namnet. Jisses vad det brände på när jag väl hamnade i en hörna med lä. Vaknade i morse och funderade på vad som skulle möta mig i spegeln, en röd tomat eller en skär gris. Men kombinationen solkräm och hatt gjorde susen och istället för att se ut som ett stoppljus hade huden antagit en svag (och här menar jag verkligen svag) ton åt det bruna, yes brännan går åt rätt håll.
Nu jobb, sen ska jag fira fredag för i morgon är jag ledig!
Ha en strålande dag vänner!

Kramisar
T

36 kommentarer :

  1. Håller med, man vill inte se ut som ett stooppljus!

    Svenskt Tenn-elefanterna tröttnar man verkligen aldrig på!

    Ha en fin torsdag nu!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Härligt att du hittat denna livsstil som får dig att må bättre, jag söker fortfarande.. Har ju lite vajsing på lilla maggen.

    Verkar som att dagen blir härlig och varm, äntligen!
    Önskar dig en fin dag,
    kram Catta

    SvaraRadera
  3. Härligt med fredag på en torsdag! Ha det gott och njut av din lediga dag imorgon. Kram Camilla

    SvaraRadera
  4. Mums, vilket bra recept på paj - äter samma kost som du sen augusti förra året. Men ibland i vardagen är det svårt att hinna "översätta" sina gamla recept till LCHF-varianter, då är det bra om man kan få hjälp på traven - Tack!

    SvaraRadera
  5. Så gott.
    Nu äter jag ju vad jag vill egentligen, även om jag fortfarande försöker hålla allt inom rimliga ramar och utan sött i veckorna. Men i vanliga fall (när man inte är gravid och kan bli manisk sugen på konstiga saker) mår ju min kropp också bäst av mindre kolhydrater.
    Det är så skönt sen jag hittade balansen där, slapp all vätska och betydligt mindre problem med magen.
    Så tack för receptet. Det ska vi testa här hemma.

    Ha nu en skön "fredag", jag kör på samma idag och gör min sista jobbkväll innan sista veckan återstår.
    Kram Malin

    SvaraRadera
  6. Jag tycker ni är så duktiga som kan motstå alla frestelser, mitt stora problem är att jag älskar bröd, pasta och potatis. Min mage hade nog mått bra av att minska på det...... Att bränna sig är verkligen inte skönt. Ta det lugnt i solen, den är redan framme här. Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Fint recept! Smulpaj - kan man ju verkligen göra med massa gott och minimalt med mjöl/socker. Jag njuter just nu av rabarberkompott varje dag i min yoghurt, som jag kokat med stevia och vaniljpulver. Grattis till maken i efterskott - jag har också en 49-åring, några månader till ;=) kram Milla

    SvaraRadera
  8. Härligt o jag håller med dig ang att man håller något för välmåendet ordet banta o dieter låter så trist och allt handlar om att ändra livsstil o hålla det bara :) underbara bilder o ha en ljuvlig dag fina kram

    SvaraRadera
  9. Smaskens, och jag vet fler som äter detta för hälsoskäl och deras magar mår bättre, inte för att gå ner i vikt,

    kram

    SvaraRadera
  10. Åh de låter smaskens, mina rabarberbär på g så detta måste ju testas sen. Jag o mannen har också börjat med lchf och inte i syfte för att gå ner i vikt utan för att testa hur vi mår o vi mår så bra av den här kosten så de kommer vi verkligen fortsätta me.
    Ha en fin dag
    Kram kram

    SvaraRadera
  11. Mmm vad smarrigt det låter .Ja det är många som äter denna metoden och deras magar mår så bra.Ha en härlig torsdag fina du .Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  12. Ser supergott ut! Vad duktig du är som får till det med LCHF!
    Du ser också ut att haft en bra Stockholmsvistelse. Hoppas mina tips gav nått. Svenskt tenn har mycket fint, har elefanterna på mitt nyckelband så de följer mig hela dagen.

    Ja du Brygge var fint, pittoreskt och mysigt! Bra att lägga på minnet!

    Nu ska jag jobba vidare!
    KRAM

    SvaraRadera
  13. Rabarberpaj! Gud så gott! Måste nog inventera frysen, tror banne mig jag har från i fjol:)
    Kram

    SvaraRadera
  14. Måste testa, nu när rabarberna äntligen stuckit upp ur marken...ser så gott ut, dessutom med minimalt med kolhydrater, så är et ju bättre för midjan...muffinsformen måste bort

    kram kajsa

    SvaraRadera
  15. Åh det ser otroligt smaskigt ut! Och du har helt rätt inställning i ditt kosttänk tycker jag, man ska leva så som det känns rätt för en själv :)

    Kram P

    SvaraRadera
  16. Smakskens rabarberpaj....
    Jag äter inte efter något, sunt förnuft funkar för mig men visst drar gottetarmen då å då, det kan jag inte säga annat om...
    Jag äter kolhydrater i lagom mängder, har trappat ner på det, till fisk räcker med god sallad/grönsaker och sås! Äter nästan bara fisk så det blir perfekt :)
    Jag älskar bröd det är en last men jag bakar allt bröd själv så jag ser det som mer ok än köpebröd

    Njut av "fredagen"
    Kramar Sandra

    SvaraRadera
  17. Ser ju rasande gott ut det där! Och vi som har rabarber som frodas i trädgården just nu... :)

    Kramar

    SvaraRadera
  18. Det ser superduper gott ut!!! Mmmm! Bra tips.
    Ha en fin kväll.
    Kram

    SvaraRadera
  19. Vad duktig du är! Jag kämpar hela tiden men trillar dit lite då och då. Men det är kanske bra att ha något alternativ. Något som är gott men inte så onyttigt.

    Jättefina bilder!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  20. Tack för receptet! Jag önskar jag kunde hålla mig helt till lchf för magen mår deficit mycket bättre då. Är tyvärr lite svag för det söta så jag smakar gärna när jag bakar till killarna ;)
    Fina bilder, kram Suss

    SvaraRadera
  21. Här växer rabarbern så det knakar och vi tackar för recepet. Det ska absolut testas, men några blåbär har vi inte frysen så det får bli utan dem.
    Vår livsstil är nog att unna sig det man vill ha ibland, men med måtta och som sagt bara ibland...
    Ett gott surdegsbröd bakat av stans bästa bagare, det kan vi bara inte säga nej till!
    Kram
    Melody med matte

    SvaraRadera
  22. Den ser jättegod ut! :)
    Kram!

    SvaraRadera
  23. Härliga bilder och det ser riktigt smarrigt ut :) Ha det gott. kram Anna

    SvaraRadera
  24. Härligt recept !!!
    Bra med lite alternativ nu till alla pajen som ska bakas :)))

    Kram Thess

    SvaraRadera
  25. Rabarber och jordgubbar är såå gott i paj. Så skönt med en ledig fredag.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  26. Så gott med rabarber och jordgubbar.
    Kram

    SvaraRadera
  27. Det såg smarrigt ut!! Själv tycker jag att jag blir uppblåst och svullen av spannmålsprodukter, illamående av mjölk och fil...
    Torsdagskram från Kate

    SvaraRadera
  28. Vad duktig du är. Det är sällan jag faller men om jag själv bakar, då blir det svårt. Lösningen på det är att jag inte bakar....resten av familjen får helt enkelt lida:-)

    Kram

    SvaraRadera
  29. Det ser jättegott ut! Har aldrig testat LCHF :-) Solfaktor i massor däremot :-) Gott att inte bränna sig! Ha det gott!

    SvaraRadera
  30. Bra att kunna hålla sig till en diet så där för att man vet att man mår bra på den. Klarar inte det direkt själv då☺kram Nilla

    SvaraRadera
  31. Vad skönt att du hittat en diet som du känner att du mår bra av!
    Fina bilder som gör att jag absolut vill testa ditt recept!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  32. Tack så mycket, samt ja visst är det =D
    kramar

    SvaraRadera
  33. Mums lät jättegott kram Diana

    SvaraRadera
  34. Men åh vad god den lät kramis Diana

    SvaraRadera
  35. Hej!! Det är konstigt det där med kosten, jag är precis som dig. Jag försöker se det som en livsstil. Det är inte värt att fuska. Tack för tipset på paj. Den kanske det blir i helgen.. Kram/Hanna

    SvaraRadera
  36. Jag tycker att det låter sunt =) Och jag skulle själv vilja äta mer lchf mat, därför är jag tacksam för receptet vännen <3
    Stor kram och ha en mysig fredag

    SvaraRadera