fredag 28 december 2012

Grön julpaj


Lunchtime

och mycket julmat över? Då kommer här ett recept på överbliven grönkål som är riktigt mums. Jag har gjort pajskalet enligt LCHF men det är bara att göra ett "vanligt" pajskal om man hellre vill ha det. 

Ingredienser

Pajskalet
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1/2 del sesamfrön utan skal
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg

Fyllningen
Grönkål
2-3 rödlökar
2 dl ost, gärna smakrik som Västerbotten, Kvibille ädel
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl grovhackade valnötter

Så här gjorde jag
Pajskalet
Mixa mandelmjöl, sesamfrön och pofiber i någon minut.
Tillsätt övriga ingredienser och kör till en deg.
Tryck ut degen i en ugnsfast form. 
Sätt in i kylen i en halvtimme.
Sätt ugnen på 200 grader
Grädda pajskalet i ca 7-8 minuter tills det börjar få färg.
Ta ut och häll i fyllningen

Fyllningen
Hacka rödlöken
Fräs löken och grönkålen i smör
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk
Lägg grönkålsblandningen i pajskalet
Lägg osten över
Häll över äggstanningen och strö över valnötterna
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter

  Efter en så god lunch passar det bra att gå ut och njuta i solen. Tänker ta en lång promenad för att sen ha en mysig fredagskväll. Ha det bäst!

Kramisar
T