söndag 28 oktober 2012

Nybakat i rätt tid

Morgonen började med  den lätta förvirring som uppstår varje år när klockorna skall flyttas tillbaka. Jag lär mig aldrig vilka klockor som ändrar sig automatiskt o vilka man själv måste dra tillbaka.  Därför springer jag omkring i huset o gastar till min man -Är den här rätt? Skall vi ändra den? Han som har läget under kontroll säger lugnt o stilla -Fixar du dina goda frallor så ordnar jag detta. Det är bra mycket roligare att baka än trixa med tekniken. Vill ni ha nybakta frallor till söndagsfrukosten? Då kan jag rekommendera de här, goda o fort går det också.

FRALLOR
6-8 st

3 Ägg
1 1/2 dl créme fraiche
1/2 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosnötsmjöl
1 dl pofiber
1/2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl linfrön, solrosfrön o pumpakärnor
Att göra

Vispa ihop ägg, créme fraiche och grädde i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör ner dem i äggblandningen. Här kan man utesluta fröna eller tex lägga i lite nötter istället. Jag brukar ta det jag ha hemma. Låt smeten svälla i 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Forma degen till frallor eller som tekakor och lägg dem på en plåt, ha på lite topping. Grädda i ca 15 min.

Vi satt länge och åt frukost idag. Bra start på dagen. Nu skall jag bara göra några tråksysslor som tvätta, stryka och åka till återvinningen, sen måste jag bara ut. Det är ett fantastiskt väder, solen strålar och det ligger frost på gräsmattan. En promenad utmed havet får det allt bli.





"Min" sylt gör jag jätteenkelt. Lägg några frusna jordgubbar i en skål o kör i mikron. Mosa dem lite lätt o häll av vätskan. Lägg i några frusna blåbär och rör runt lite. Färdig osockrad sylt. Vill man ha den lite sötare kan man lägga till lite Stevia.

fredag 19 oktober 2012

Bloggpremiär o fredagsmys!

Varmt välkommen hem till mig! Fredag, veckans bästa dag och vi har som alltid lite "after work", slappnar av och summerar veckan som gått. Ofta med goda vänner men ikväll är det familjen. I kväll är det också mitt första inlägg vilket  känns lite läskigt. Jag har många tankar o ideér kring bloggen men nu kör vi en dag i taget o hoppas ni vill hänga med och förhoppningsvis blir lite inspirerade och får några tips på vägen. Kramisar Tina