fredag 28 december 2012

Grön julpaj


Lunchtime

och mycket julmat över? Då kommer här ett recept på överbliven grönkål som är riktigt mums. Jag har gjort pajskalet enligt LCHF men det är bara att göra ett "vanligt" pajskal om man hellre vill ha det. 

Ingredienser

Pajskalet
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1/2 del sesamfrön utan skal
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg

Fyllningen
Grönkål
2-3 rödlökar
2 dl ost, gärna smakrik som Västerbotten, Kvibille ädel
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl grovhackade valnötter

Så här gjorde jag
Pajskalet
Mixa mandelmjöl, sesamfrön och pofiber i någon minut.
Tillsätt övriga ingredienser och kör till en deg.
Tryck ut degen i en ugnsfast form. 
Sätt in i kylen i en halvtimme.
Sätt ugnen på 200 grader
Grädda pajskalet i ca 7-8 minuter tills det börjar få färg.
Ta ut och häll i fyllningen

Fyllningen
Hacka rödlöken
Fräs löken och grönkålen i smör
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk
Lägg grönkålsblandningen i pajskalet
Lägg osten över
Häll över äggstanningen och strö över valnötterna
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter

  Efter en så god lunch passar det bra att gå ut och njuta i solen. Tänker ta en lång promenad för att sen ha en mysig fredagskväll. Ha det bäst!

Kramisar
T

8 kommentarer :

  1. Det där såg riktigt smarrigt ut fast vi har inga rester kvar. Ligger i kistan alltihop...
    Kram, Judita

    SvaraRadera
  2. Så gott det ser ut , det ska jag testa för lite grönkål finns kvar från julbordet . Kram och ha en fin fredagskväll.

    SvaraRadera
  3. Paj är ju supergott! Skriver ut och sparar ditt recept. Yngsta pojken kommit hem idag och då är det ingen
    idé att servera paj med görnkål, nej köttfärssås och spaghetti ska det vara.
    Ha det gott!
    Melodys matte

    SvaraRadera
  4. Ser gott ut. Vi har ingen grönkål på vårt julbord dock men ändå... Ha en trevlig fredag. Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Ser jättegott ut. Vi har ingen grönkål på julbordet, men visst borde det funka med spenat? Ska testa det någon dag i alla fall.

    Ha så gott!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  6. Det ser verkligen mumsigt ut! ;)
    Kram
    Annlin:s

    SvaraRadera
  7. Åhh vilket härligt recept, tack snälla för det :)
    Ha en riktigt mysig fredagskväll.
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  8. Paj gillar jag, men jag är inte lika förtjust i grönkål. Jag smakade faktiskt i år igen, med hopp om att jag kanske har ändrat mig... men det finns inte en chans där :-) Vilka härliga bilder från havet i inlägget nedan! Ljuvligt!! Ha en riktigt go kväll!

    SvaraRadera