söndag 18 november 2012

Jakten på den småländska julen


Huseby - Öhr - Lammhult

Nu har man gjort Huseby, Nordens största julmässa och borde vara fullproppad med julinspo. Trodde nästan jag skulle komma hemtrallandes på "hej tomtar" och nästintill glitter i håret, men jag vet inte. Kan det ha varit att vi var där på dagen? Tror att man ska besöka Huseby på kvällen när alla ljusen är tända, röken slingrar sig upp mot kvällshimlen och tomten verkligen är tomten, ho ho.
Man blir hungrig av att gå på julmarknad så vi styrde kosan mot Öhr och Systrarna Skogströms lantcafé som är en gammal lanthandel som gjorts om till café, tala om nostalgi.
Att få sätta sig framför en varm, sprakande brasa och äta en räksallad som nästan fick räksalladgommen att jubla hallelujha kändes skönt för en frusen o hungrig bloggerska.

Bredvid caféet låg en trädgårdsbutik som var supermysig, tog bilder både på längden och tvären för att försöka förmedla känslan av hur charmigt det var. 
Här kunde jag handlat hur mycket som helst, men en liten påse fick följa med hem och äntligen började julinspon infinna sig.

Efter att jag fått stilla mitt julbegär åkte vi till himmelriket, ja alltså Svenssons i Lammhult. My God säger jag bara. Det enda mannen mumlade om var - Nu har vi inget släp med oss, det vet du. Släp o släp det jag kunde konstatera var att vi inte vann på lotto igår heller för då hade jag beställt en lastbil. Men drömma kan man.


Kramisar
T
9 kommentarer :

 1. öhrs lantcafé och blomsteraffär älskar jag ...blir ofta en tripp dit är jag hälsar på min syster ...och Svennsons och Norrgavel i Lammhult.....man blir lika ha-galen varje gång...*skrattar

  Kram

  Pernilla

  SvaraRadera
 2. Mycket fint på bilderna du visar i alla fall! Även om det inte gav rätta julkänslan...
  På Svenssons finns det hur mycket snyggt som helst.
  Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Oj, och jag som trodde vi knappt skulle få en skymt av dig för alla kassarna du skulle få med dig hem. En julmarkand är som du säger mest fantastisk när det är lite mörk ute, marchaller och ljus överallt och helst snö som knakar under skorna. Vi brukar åka till Vadstena slott på julmarknad, kanske blir en tripp dit i år med.
  Kram och tack för fina bilder!
  Judita

  SvaraRadera
 4. Underbara foton. Trots att jag är från Småland har jag aldrig varit i Lammhult.
  En sådan där grön julbock vill jag ha utanför dörren!
  Kram Melodys matte

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder...! ar aldrig hört talas om husaby, fast jag inte bor så värst långt ifrån. Och svenssons... jotack, lite lotto-pengar hade inte varit helt fel!

  SvaraRadera
 6. Men gud vilket charmigt lantcafé där hade jag gärna suttit i timmar framför en sprakande brasa och mumsat. Trädgårdsbutiken bredvid gick inte va för hackor den heller - hur mysig som helst. Vilken härlig dag ni haft ;)

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 7. Vilka urmysiga ställen ni varit på!
  Svenssons då vet man att den stora plånboken måste vara med!
  Ha en fin start på nya veckan!
  kram helena

  SvaraRadera
 8. Vilken mysig marknad så charmig.Och du är oförskämt snygg :) stor kram Diana

  SvaraRadera
 9. Vilka mysiga ställen ni har besökt!
  Härliga bilder!

  Sov gott nu:)
  Kram Johanna

  SvaraRadera